Bodrum Stratejik Planlama Çalıştayı yapıldı

Bodrum Belediyesi'nde Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürlerinin katıldığı "Stratejik Planlama Çalışmaları" kapsamında "İç Paydaş Çalıştayı" yapıldı.Bodrum Belediyesi, 2014 - 2019 dönemini kapsayan...

Bodrum Stratejik Planlama Çalıştayı yapıldı

Bodrum Belediyesi'nde Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürlerinin katıldığı "Stratejik Planlama Çalışmaları" kapsamında "İç Paydaş Çalıştayı" yapıldı.

Bodrum Belediyesi, 2014 - 2019 dönemini kapsayan Bodrum'un 5 yıllık  Stratejik Planlama Çalışmasını başlattı. Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Stratejik Planlama Çalışması kapsamında; İç Paydaş ve Dış Paydaş Çalıştayları yapılıyor. İki bölümde yapılan çalışmaların ilki olan İç Paydaş Çalıştayı, belediye bünyesinde gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nde düzenlenen İç Paydaş Çalıştayı'nda, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Doğan tarafından katılımcılara bilgi verildi. Çalıştaya; Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Kemal Orman ile Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri ve Bodrum Belediyesi Birim Müdürleri katıldı.

Bodrum Belediyesi Stratejik Planlama İç Paydaş Çalıştayı açılışında konuşma yapan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, çalışmanın Bodrum ve gelecek nesiller açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Bodrum'un geleceğinin ve vizyonunun belirlenmesi, Bodrum'da, önümüzdeki beş yılda neler yapabileceğimize karar verebilmemiz için bugün burada bir araya geldik. Bu çalıştay, bizim için, Bodrum'da yaşayanlar için çok önemli. Eğer bilgi birikimlerinizi bizlere aktarırsanız, biz de ilerideki yol haritamızı, sizin bilgi ve projelerinizle yönlendireceğiz. Biz bu çalıştayın, stratejik plan açısından çok önemli olduğunu biliyoruz ve bu çalıştayı önemsiyoruz. Bu çalışmalar, önümüzdeki günlerde de devam edecek. Çalıştayın Bodrum'a, Bodrum'da yaşayanlara ve Bodrum'a gelecek olan herkese şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

Prof. Dr. Özlem Doğan ise katılımcılara çalıştay hakkında bilgi verdi. Doğan "Bugün burada stratejik planlama için en önemli adımı atıyoruz. Bu, İç paydaşlar ile yaptığımız bir toplantı olacak. Burada beraberce beyin fırtınası yaparak, Bodrum Belediyesi'nin gelecekteki planları üzerindeki temel yapı taşlarını belirleyeceğiz. Bu yüzden sizin katkılarınız bizim için çok önemli. Herkesten çok güzel fikirler geleceğine inanıyorum. Başkan yardımcımız da konuyu çok güzel özetledi; artık tek belediyeyiz, nüfusumuz çoğaldı.  Yaz - kış nüfusu arasında büyük farklılıklar var. Bu konuları düşünerek stratejik planlamalarımızı buna göre yapmalıyız. Kaynaklarımız belli. Çalışanlarımız ile maddi kaynaklarımız ve bütçemiz var. Acaba bunları daha etkin kullanarak en büyük faydayı nasıl yaratırız, konferansımızın temelini bu oluşturuyor." dedi.

Yaklaşık 2 saat süren çalıştayda katılımcılara; stratejinin tanımı, stratejik yönetim, stratejik planlama süreci, stratejik planlama, swot analizi, stratejik planlamada misyon ve vizyon konularında bilgi verilerek interaktif bir şekilde çalışma yapıldı.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.