Bodrum normale döndü

Bodrum’da bayram öncesi yaşanan sel felaketinin ardından hayatın tekrar normale döndüğünü belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söylerken, yaraların sarılmaya başlandığını...

Bodrum normale döndü

Bodrum’da bayram öncesi yaşanan sel felaketinin ardından hayatın tekrar normale döndüğünü belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söylerken, yaraların sarılmaya başlandığını belirtti.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Kurban Bayramı öncesi Bodrum ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından hayatın normale döndüğünü açıkladı. Etkili olan yağış sonrası bölgede hasar tespit çalışmalarının hala devam ettiğini belirten Vali Çiçek, 224 işyeri, 90 konut ve 130 aracın hasar gördüğünü belirtti.

Olay günü tüm ilgililer ile araç ve gereçleri Bodrum'a seferber ettiklerini belirten Vali Çiçek, turizm sezonunun devam ettiği ve Kurban Bayramı tatiline denk gelen olumsuzluğun etkilerinin kısa sürede atıldığını açıkladı. Şu anda Bodrum’da hayatın tekrar normale döndüğünü belirten Çiçek, “Burada vatandaşın hem malına hem de canına bir şey olmaması için hassasiyetle davrandık. Bu hususta arama kurtarma ekiplerimizle birlikte hayatı etkileyecek alt yapı, içme suyu, kanalizasyon, yol, elektrik ve iletişimdeki arızalar 24 saat geçmeden giderildi. Bunlar yapılırken ön hasar tespitleri için kriz merkezine müracaat eden vatandaşlar için ekiplerimiz çalıştı. Dün akşam itibariyle hasar tespitlerimiz hemen hemen tamamlanmış durumda. Hasar tespiti için 15 günlük süre devam ediyor. Haberi olmayan vatandaşlarımız varsa bu süre içinde müracaat edebilirler” dedi.

Muğla Valisi Çiçek, yapılan hasar tespit çalışmalarında 224 işyeri, 90 konut ve 130 aracın hasar gördüğünü ancak burada binaların yıkılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, zararın sadece ev ve işyerlerindeki eşyalardan ibaret olduğunu dile getirdi. Yapılacak değerlendirmelerin ardından genel afet olup olmadığının tespit edileceğine işaret eden Çiçek, “Hasar tespitlerini ağır, orta ve hafif olarak dikkate aldık. Şuan Bodrum'da hayat normal seyrinde devam ediyor. Hiç bir yerli ve yabancı turistimize engel olmadı” dedi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.