Bodrum Kültür Park Projesi hazır

Bodrum'un tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini yansıtmak için hazırlanan Bodrum Kültür Park Projesi ile ilgili çalışmalar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a sunuldu. Maket Şehir Yöneticileri Kenan Temizel ve Veysel Kerim...

Bodrum Kültür Park Projesi hazır

Bodrum'un tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini yansıtmak için hazırlanan Bodrum Kültür Park Projesi ile ilgili çalışmalar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a sunuldu. Maket Şehir Yöneticileri Kenan Temizel ve Veysel Kerim Temizel tarafından gerçekleştirilen sunumda, hazırlanan proje anlatıldı.

Kenan Temizel, çalışmalarının 6 aydır devam ettiğini ifade ederek; "Bu çalışmanın minimum 35 dönüm arazi içerisinde olmasını öngörüyoruz. Projede Bodrum'un tarihi ve kültürel değerlerinin minyatürleri yer alıyor. Alan içerisinde yönetim binası, kafeterya, ziyaretçilerin ve çocukların eğlenebileceği ortamlar olacak. Ayrıca  sanat çadırları ile sanatsal faaliyetler de ziyaretçilere sunulacak. Şu anda ayakta olan ya da olmayan bir çok eserin yer alacağı bir "Kültür Park" kapsamında hazırlanan projenin içerisinde yapay bir gölet ve görüldüğü üzere Bodrum Kalesi bulunuyor." dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sürdürülebilir turizm için bir çok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirterek, "Bodrum'da sürdürülebilir turizm için kültür ve sanatın önemi çok fazla çünkü insan merak ettiği yere gider. Burada Bodrum'un tarihini anlatan minyatür eserler olacak. Bodrum Myndos Kapısı'ndan tutun da belki sanayi sitemizin altındaki Hipodrom'a kadar, Antik Tiyatromuza kadar bir çok eseri, burada sergileme imkanımız olacak. Bu aynı zamanda insanların merakını giderme yeri de olacak, dinlenme yeri de olacak. Halkımızın güzel bir hafta sonu geçirme yeri olacak. Bodrum'a gelen turistlerin belki tek tek gezme imkanı bulamadığı eserleri de turistler, bir arada görme şansını bulacak. Tabi bu arada British Museum'da olan Mausoleum'un bir çok eseri de burada minyatür olarak sergilenebilecek. Önce minyatür olarak başlarız ve daha sonra gerçeği gelir. Projemizin adı da 'Bodrum Kültür Parkı'dır." dedi.

Projenin yeri ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bodrum Belediyesi Yetkilileri, yer tespitinin ardından çalışmaların başlayacağını ifade etti.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.