“Bodrum, İngilizlerle yürümeye devam edecek”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, pazar günü Bodrum’a ayak basan İngiliz turizm acentası yetkilileri ve gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda; “Sizlerin İngiltere’de Bodrum’un turizm elçisi olacağınıza inanıyorum....

“Bodrum, İngilizlerle yürümeye devam edecek”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, pazar günü Bodrum’a ayak basan İngiliz turizm acentası yetkilileri ve gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda; “Sizlerin İngiltere’de Bodrum’un turizm elçisi olacağınıza inanıyorum. Çünkü Bodrum, turizmde basamakları İngilizlerle beraber çıktı ve onlarla çıkmaya devam edecek” dedi.

Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları Holding işbirliğiyle yaz sezonu öncesi hayata geçirilen tanıtım çalışmaları kapsamında Fransız ve İngiliz grubun ardından  ikinci İngiliz grup da Bodrum’a geldi. Gazeteci ve turizmcilerden oluşan grup, program dahilinde 3 gün boyunca Bodrum ve çevresinde çeşitli gezilere katılarak Bodrum hakkında detaylı bilgi edinme imkanına kavuşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ve Eco Turkey turizm ve seyahat acentasının da destek verdiği çalışmalarda Bodrum'un farklı kesimlere tanıtılması amaçlanıyor.

Milas-Bodrum Havalimanı’nda karanfillerle karşılanarak konaklayacakları Gümbet’teki İsis Otel’e geçen grup, kısa bir şehir turunun ardından Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe’de, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katıldı. Bodrum hakkında detaylı bir bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İngiliz misafirleri Bodrum’da görmekten son derece memnun olduğunu ifade ederek, “Bodrum turizminde İngilizlerin ne kadar ağırlık taşıdığına ve geçmiş yıllarda Bodrum’u dünyaya nasıl tanıttıklarına hep beraber şahit olduk. Bugün Bodrumlu ailelerin çocukları yurtdışında okuyabiliyorsa ve bugün Bodrum’da çok büyük yatırımlar olabiliyorsa; özel sağlık kuruluşları ya da özel okullar yapılabiliyorsa bunun altında yatan nedenlerden bir tanesi de turizm ve özellikle İngilizlerin Bodrum’a yapmış oldukları katkılardır. Ve sizlerin katkısıyla Bodrum’a gelen turistler, özellikle Gümbet bölgemizi bütün Avrupa’ya sizlerin sayesinde duyurdu. Bodrum’un en büyük özelliği de herkes Bodrum’da kendine özgü özgürce tatilini yapabilir, kimse kimseye karışmaz. Bodrum çok büyük bir coğrafya ki; her kesime uygun tatil anlayışını, tatil fiyatlarını burada görebilirsiniz. Özellikle Bodrum dünya barış topluluğu gibi yaşayan bir bölgedir, Türkiye’nin dünyaya açılan en medeni kapısıdır ama bunların hepsine baktığımızda, yıllar önce Bodrum’a gelen İngilizler misafirlerimizle sağladık bu bütün güzellikleri. Bodrum’u gezdikçe tanıdıkça; Bodrum’un doğal güzelliklerini, kültürünü, tarihi gördükçe burada tatil yapmanın bir ayrıcalık olduğunu hep beraber farkına varacaksınız. Sizlerin İngiltere’de Bodrum’un turizm elçisi olacağınıza da inanıyorum. Bodrum turizmde basamakları İngilizlerle beraber çıktı ve onlarla çıkmaya da devam edecek. Sizlerle çalışmaktan son derece memnunuz. Özellikle de bu sezon, bize büyük destek vereceğinizi umuyorum. Çünkü Bodrum gerçekten bize tanrının bir lütfu. Bu güzellikleri bütün İngilizlerin görmesini istiyoruz. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliğiyle Bodrum’da turizm sezonunu canlandırmak amacıyla 30 Mart – 15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 ülkeden yaklaşık 700 turizm seyahat gazetecisi ve medya yetkilileri, sosyal medya fenomeni ve internet bloggerları program eşliğinde Bodrum’a gelerek çalışmalarını sürdürüyor.

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.