Bodrum, dünya’nın SQUASH merkezi oluyor

Bodrum’un Dünya Squash Merkezi yapılmasıyla ilgili 2 yıldır yapılan çalışmalar neticesini verdi.Muğla’nın Bodrum ilçesindeki turizm sezonunun uzatılması çalışmaları çerçevesinde, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu...

Bodrum, dünya’nın SQUASH merkezi oluyor

Bodrum’un Dünya Squash Merkezi yapılmasıyla ilgili 2 yıldır yapılan çalışmalar neticesini verdi.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki turizm sezonunun uzatılması çalışmaları çerçevesinde, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu bünyesinde bulunan Squash branşıyla ilgili çalışmalar başladı.

Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) Squash Asbaşkanı Güven Karakuş, Trafo’da düzenlenen kokteyl ile Squash projesini Bodrumlu turizmcilere anlattı. Kokteyle Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) Squash Asbaşkanı Güven Karakuş, GOSBF Motonotik As Başkanı Ziya Altunışık, GOSBF Başkan Danışmanı, eski FIFA Hakemi Serdar Çakman, GOSBF Muğla İl Temsilcisi, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, Bodrum Dünya Squash Merkezi komite üyesi, Bodrum Medya Grubu yöneticisi Alp Arbak ve çok sayıda turizmci katıldı.

BODRUM’A DESTEK

Toplantıyı açan Alp Arbak, organizasyonla ilgili Dünya Squash Federasyonu operasyonlardan sorumlu Başkan Andrew Shelley ve Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge’ın organizasyon komitesine gönderdiği mesajı okudu. Shelley ve Wooldridge, federasyonlarının Bodrum’un Dünya Squash merkezi olması için tam destek olduklarını belirtti. Başkanlar, yapılacak organizasyonların çeşitlendirilmesi amacıyla en yakın sürede çalışmaların başlamasından heyecan duyacaklarını ve kendilerinin de bizzat bu çalışmaların içinde olacaklarını belirtti.

KARCILIOĞLU: “TURİZM SEZONUNUN UZAYACAĞINI GÖRECEKSİNİZ”

Daha sonra söz alan GOSBF Muğla İl Temsilcisi, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, Bodrum’un turizm sezonunun uzatılması konusunda çok önemli bir adım attıklarını belirtti. Karcılıoğlu, “Dünyanın bütün ekonomi otoritelerince incelemeye değer görülen, 45 gün turizm yapıp, 12 ay yaşayan Bodrum’da bu akşam turizm sezonunu, şiddetle ihtiyaç duyduğu, gerçek anlamda 2 ila 4 ay daha uzatacak bir projenin temellerini attık. Bodrum’un spor turizmini yapması ve bu sayede turizm sezonunun uzatılması çalışmalarından bugüne kadar çokta fazla netice alınmaması hepimizi üzdü. Başkanın spor aşkını ve Squash tutkusunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ayağı yere sağlam basan projelere başkanımız her zaman sonsuz destek veriyor. Bizlerde 1,5 yıldır titizlikle hazırladığımız projemizi başkanımıza sunduğumuzda hiç düşünmeden “hemen yapalım” cevabını aldık. Bu projeyle çok kısa sürede turizm sezonunun uzayacağını göreceksiniz. Ben başta başkanımız olmak üzere komitemize, turizmcilerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

KARAKUŞ: “BODRUM BİZİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR”

Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) Squash Asbaşkanı Güven Karakuş, Squashla ilgili bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. Dünyada 20 milyon Squash oyuncusu olduğunu belirten Karakuş, bu oyuncuların dünyanın her yerinde düzenlenen Squash organizasyonlarına katıldığını belirtti. Federasyonları bünyesinde görev almadan önce Türkiye’de 500 olan lisanslı sporcu sayısının 1050’ye çıktığını belirten Karakuş, Dünya Squash oyuncularının Bodrum’a gelmeleri ve Bodrum’da Squash organizasyonları düzenleyecek olmalarından dolayı çok heyecanlı olduklarını söyledi. Karakuş “Türkiye’de birçok merkez federasyonumuzla irtibata geçerek, Squash organizasyonları yapmak istediklerini belirtiyor. Ancak bizim Bodrum’u Dünya Squash Merkezi yapma heyecanımızı Dünya ve Avrupa başkanları da paylaşıyor ve bizlere sonsuz destek oluyor. Bodrum’da belediye başkanımız Mehmet Kocadon’un ilgisi hepimizi çok mutlu etti. İnanıyorum ki çok kısa süre içinde Bodrum Dünya Squash Merkezi olacak. Bu projemizi Sayın Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Federasyon Başkanımız Sayın Hasan Öztürk’te çok yakından takip ediyor. Bodrum’da gördüğümüz heyecan, bizlere güç verdi” açıklamasını yaptı.

Güven Karakuş daha sonra dünyada ve Türkiye’de Squash’ın yerini istatistiksel olarak anlattı ve Bodrum’un Squash merkezi olması halinde elde edeceği kazanımları belirtti. Karakuş bu sayede Bodrum’un spora ve turizmine büyük katkılar sağlanacağını sözlerine ekledi.

KOCADON: “BU TAŞIN ALTINDA HEP BERABER ELLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM”

Güven Karakuş’un sunumundan sonra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un geçtiğimiz haftalarda The Marmara Oteli’nde düzenlenen Squash turnuvasında ki maçlarından bir bölüm katılımcılara izletildi. Daha sonra kürsüye gelen Başkan Kocadon, kendisinin bir spor aşığı olduğunu özellikle büyük bir Squash tutkunu olduğunu belirtti. Bodrum’da turizmi 12 aya yayma çalışmalarının tümüne belediye olarak destek verdiklerini belirten Mehmet Kocadon, “Squash sayesinde Bodrum’da turizm sezonu çok yakın sürede birkaç ay uzayacak. Squash projesini buralara kadar getiren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Şimdi artık bu taşın altında ellerimizi birleştirme zamanı. Otellerimiz bünyelerine Squash kortları inşa edecekler. Yerim yok ya da iskanım müsait değil diye düşünmenize gerek yok. Siz taşın altına elinizi koyun, ben 65 metrekare Squash kortu yerinizle ilgili sorunları ortadan kaldıracağım. Bu alanlarınızın iskanı benden. Yeter ki el ele verelim” dedi.

“BİZ BU İŞİ BAŞARACAĞIZ”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, turizmi bütün yıla yaymak konusunda turizmcilerden daha çok destek beklediklerini de belirterek, “Bu kadar güzel ve önemli bir toplantıya daha çok turizmcinin katılmasını beklerdim. Mesela şu anda burada BODER’den kimse var mı? Yok. Ama biz 5 kişi de olsak, bir avuç insan da olsak, bu yolda yalnız da kalsak biz bu işi başaracağız ve böyle bir fırsatı değerlendireceğiz. Dediğim gibi bazı şeyleri başarmak istiyorsak elele vermek zorundayız. Bu komiteye Bodrumlu tüm turizmcilerimizin destek vermesini bekliyoruz. Bu vesileyle katılan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Öte yandan Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) Başkanı Hasan Öztürk ise bir mesaj göndererek, Bodrum’a destek vermekten çok memnun olduklarını söyledi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.