Bodrum Dış Paydaş Çalıştayı yapıldı

Bodrum Belediyesi Stratejik Planlama Dış Çalıştayı, Bodrum Trafo'da düzenlendi. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri, Bodrum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri ile çeşitli sivil...

Bodrum Dış Paydaş Çalıştayı yapıldı

Bodrum Belediyesi Stratejik Planlama Dış Çalıştayı, Bodrum Trafo'da düzenlendi. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri, Bodrum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri ile çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katıldığı  Bodrum Belediyesi Stratejik Planlama Dış Paydaş Çalıştayında Bodrum'un geleceğini belirleyecek stratejik planlama çalışmaları ve projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Amaç; örnek ve katılımcı bir planlama çalışması hazırlamak

Bodrum Belediyesi tarafından önceki gün Bodrum Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nde Belediye Meclisi Üyeleri ile Birim Müdürlerine yönelik düzenlenen İç Paydaş Çalıştayı sonrasında Dış Paydaş Çalıştayı düzenlendi. Bodrum'un geleceğini belirleyecek stratejik plan ve projelerde vatandaşların da söz sahibi olmasını sağlamak için gerçekleştirilen çalıştayın amacı; herkese örnek, katılımcı bir planlama çalışması hazırlanması.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Doğan, katılımcılara öncelikle; stratejinin tanıtımı ve stratejik planın hazırlanması konularında bilgi verdi. Bodrum'un misyonunun ve vizyonunun belirlenerek planlama çalışmalarının buna göre hazırlanması gerektiğinin altını çizen Doğan "Bunu belirlerken de mutlaka; biz neredeyiz, biz neyiz, nereye gitmek istiyoruz, gitmek istediğimiz yere nasıl, hangi stratejileri uygulayarak gidebiliriz ve bunu nasıl koruruz? gibi soruların cevaplarını vermemiz gerekli." diye konuştu.

Kocadon: Bodrum'u kaderine terk etmiyoruz

Yapılan toplantıları değerlendiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "En büyük zenginlik, paylaşabilmektir. Bu bilinç ve bu sorumlulukla; Bodrum Belediyesi olarak bizler, Bodrum'un geleceğine ışık tutacak çok önemli bir çalışma başlattık. Bodrum Belediyesi Stratejik Planlama Çalışmaları kapsamında hem belediyemiz içerisinde, hem de halkımızın huzurunda; İç Paydaş ve Dış Paydaş Çalıştayları düzenledik. Çünkü Bodrum Belediyesi olarak bir dünya markası olan Bodrum'un vizyonunu, Bodrum'un geleceğini çok önemsiyoruz. Bu nedenle de çalışmalarımızı hızlandırdık ve ekibimle birlikte akademik düzeyde bir çalışma programı hazırladık. Bodrum'u kaderine terk etmenin ötesinde; planlı ve programlı bir şekilde hareket edebilmek için stratejik planlama çalışmalarına önem verdik. Vatandaşlarımızın da bu çalışmalara katılımı bizlere mutluluk veriyor, güç veriyor. Çünkü Bodrum'un geleceğini şekillendirirken Bodrumluların fikirleri de bizler için çok önemli. Bodrum'un geleceğine Bodrum'u sevenler, Bodrum'a gönül verenler olarak hep birlikte yön vereceğiz. Bodrum'u ancak böyle bir sorumlulukla en yukarılara taşıyabileceğimize inanıyorum. Önümüzdeki 5 yıl için tüm paydaşlarımızın da görüş ve düşünceleriyle birlikte ortaya çıkacak olan Stratejik Plan doğrultusunda sahip olduğumuz özellikleri koruyarak geleceğe doğru sağlam adımlarla ilerleyeceğiz." Dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.