Bodrum Cup’un 27’incisi gerçekleştiriliyor

Bodrum’da bu yıl 27’ncisi gerçekleşecek olan ahşap yelkenli tekne yarışları “Bodrum-Cup”ın basın toplantısı Trafo Bodrum'da yapıldı.Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı...

Bodrum Cup’un 27’incisi gerçekleştiriliyor

Bodrum’da bu yıl 27’ncisi gerçekleşecek olan ahşap yelkenli tekne yarışları “Bodrum-Cup”ın basın toplantısı Trafo Bodrum'da yapıldı.

Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Deniz Ticaret Odası Yürütme Kurulu üyesi Arif Yılmaz, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Era Yelken Kulüp Başkanı ve Bodrum Cup’un yaratıcısı Erman Aras ile Bodrum Cup Organizasyon Komisyonu Başkanı Süleyman Uysal, Yarış Komitesi Başkanı Uğur Ayaz ile Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ve Bodrum Cup'a gönül verenler katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 17 yıldır belediye başkanı olarak organizasyona destek verdiğini ifade ederek, "Dile kolay, bu sene yarışların 27. yılı. Bu çok uzun bir süreç. Tabi şimdi bu olaya farklı boyutlardan bakmak lazım, her ne kadar ismi yat yarışı diye geçiyorsa da bu bir festival, Bodrum’un bayramı. Bodrum denizcilerinin, kaptanlarımızın, gemicilerimizin artık teknelerini demirlemeden, karaya çekmeden önceki son festivali diye hep düşünmüşümdür. 17 yıldır kesintisiz belediye başkanlığı yapıyorum. Bu yarışlar benden 10 yıl önde gidiyor. O günden bu güne belediye başkanı olarak her zaman desteğimi vermişimdir, vermeye de devam ediyoruz" dedi.

“Denizcilerin sezon düğünü”

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon organizasyonun her yıl daha da geliştiğini ifade ederek, "Bu organizasyon denizcilerin sezon sonu düğünü. Bunu bir Bodrum düğünü gibi kutlamak lazım, herkesin gelip katılması lazım ki sezonu bir düğün havasıyla bitirelim. Ben 2005 yılında Bodrum Ticaret Odası Başkanı oldum, o günden bugüne elimizden gelen her destek ile Bodrum Cup'a yardımcı oluyoruz. Bizden önceki dönemin başkanı da yardımcı oluyormuş onu da söylemek lazım. Bundan sonra da Bodrum Cup'a elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. Ben bu yarışta tüm Bodrumlu tekne sahiplerini, yelken severleri yarışa davet ediyorum. Herkese başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yarış Komitesi Başkanı Uğur Ayaz ise organizasyon ve etaplar ile ilgili bilgiler vererek, "Bodrum Cup'ta bu sene bizleri 5 ayrı coğrafi etapta yapılacak birbirinden heyecanlı yarışlar bekliyor. İlk gün yarış etabımız 17 millik Bodrum-Gümüşlük Sadun Boro etabı, 2. gün yarış etabımız 20 millik Gümüşlük-Leros etabı, 3. gün etabı Leros-Leros Bodrum Etabı. Bu etapta hiç denemediğimiz Türk karasularından uzak gerçekleştireceğimiz 20 millik Leros adası dönüş etabı bizi beklemekte. 4. gün etabımız Leros-Yalıkavak Palmarina etabı. Bu etapla beraber Bodrum Cup karasularımıza dönmüş olacak." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.