Bodrum Cup Yat Yarışları başladı

Bodrum Belediyesinin de destek verdiği Akdeniz’in en büyük deniz şenliği Uluslararası  Bodrum Cup Yat yarışları Bodrum Milta Marina'dan Bodrum Kalesi'ne düzenlenen kortej yürüyüşü ve Kampana Çanı’nın çalınmasıyla...

Bodrum Cup Yat Yarışları başladı

Bodrum Belediyesinin de destek verdiği Akdeniz’in en büyük deniz şenliği Uluslararası  Bodrum Cup Yat yarışları Bodrum Milta Marina'dan Bodrum Kalesi'ne düzenlenen kortej yürüyüşü ve Kampana Çanı’nın çalınmasıyla başladı.

Era Bodrum Yelken Kulübünce 1989 yılından bu yana düzenlenen bu yıl Bodrum Belediyesi'nin destekleri ile Palmarina Bodrum ve Çağdaş Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen 26. Uluslararası Bodrum Cup Yat yarışlarının ilk gününde Milta Marina'dan Bodrum Kalesi'ne yüzlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşü düzenlendi.

Bodrum Cup Komite Başkanı Erman Aras, her yıl yaptığı komite başkanlığı görevini bu yıl Uğur Ayaz ve Süleyman Uysal'a devretti. Yarış kampanası, yarışlara katılacak olan STS Bodrum Okul Gemisi'nde çalındı. Kampana törenine, Bodrum Cup Komite Başkanları Uğur Ayaz ile Süleyman Uysal, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali İnan ve ünlü denizci Sadun Boro yanı sıra yarışlara ilgi gösteren vatandaşlar ve denizciler katıldı. Kampana çanı, dünyayı tekneleriyle dolaşan usta denizciler Sadun Boro, Haldun Kargöz, Tanıl Tuncel, Cumhur Gökova ve eşi Maisa Gökova ile Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras ve Süleyman Uysal tarafından çalınarak yarışmanın startı verildi.

STS Bodrum Okul Gemisi ile yarışacak olan Yüksek Ökçeler Grubu da etkinlikte teknelerinden barış güvercinleri uçurdu.

Uluslararası Bodrum Cup Yat yarışları 26. yılında 20-25 Ekim tarihleri arasında Bodrum ve komşu Yunan Adaları’na yelken açıyor. Yarışlarda genellikle mavi yolculuk ile ünlenen guletlerin oluşturduğu ahşap kategorisi dışında polyester yatların çoğunlukta olduğu IRC sınıfında da geniş katılım var. Bu yıl ilk kez katamaranların da yarışacağı 26. Bodrum Cup’ta ahşap olmayan yatların yarışları BAYK (Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü) tarafından organize edilerek yürütülüyor. Toplam 75 deniz mili uzunluğunda beş etapta tamamlanacak yarışlarda ilk gün rota Bodrum’dan başlayıp yine Bodrum da bitecek. Sırasıyla Kalimnos, Leros, ve Yalıkavak Palmarina rotalarında sürecek 26. Bodrum Cup Yalıkavak-Bodrum etabı ile son bulacak.

Yarışmacı, konuk ve yolcularla birlikte  Bodrum Cup’a katılımcı sayısı 1500’ü aştı. 26. yılın önemli konuklarından biri de engelli kişilerin de rahat hareket edebilecekleri şekilde tasarlanan ’Wellabled’’ adlı "Engelsiz Deniz Aracı". Bodrum Sağlık Vakfı ve Bodrum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile beraber yürütülen çalışmalar sonucunda, Wellabled, Bodrum Cup Yelken Yarışı katılımcıları ile bir arada maviye açılmaları  imkânı da sağlandı.

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.