Bodrum Cup, Yalıkavak - Bodrum etabı ile sona erdi

5 gün boyunca kıyasıya mücadeleye sahne olan ve iki ülke arasında dostluk rüzgarları estiren 26. Uluslararası Bodrum Cup Yat Yarışları, Yalıkavak - Bodrum etabıyla sona son buldu.Era Bodrum Yelken Kulübünce 1989 yılından bu...

Bodrum Cup, Yalıkavak - Bodrum etabı ile sona erdi

5 gün boyunca kıyasıya mücadeleye sahne olan ve iki ülke arasında dostluk rüzgarları estiren 26. Uluslararası Bodrum Cup Yat Yarışları, Yalıkavak - Bodrum etabıyla sona son buldu.

Era Bodrum Yelken Kulübünce 1989 yılından bu yana düzenlenen, bu yıl Bodrum Belediyesinin destekleri ve Palmarina Bodrum ile Çağdaş Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışlarda son gün heyecanı yaşandı. 21 Ekim'de start alan ve 25 Ekim'de sona eren yarışlar için düzenlenen ödül töreninde dereceye giren yelkencilere kupaları verildi.

Yalıkavak - Bodrum etabıyla sona eren yarışta startın verilmesiyle başlayan sert rüzgar, yarışmacılara zor anlar yaşattı. Bazı tekneler yarıştan çekilmek zorunda kalırken Cruiser XL sınıfında yarışan Merlin adlı yelkenlinin ise açtığı balon yırtıldı. Yalıkavak - Bodrum etabı sonucunda Genel klasmanda ‘Alondra’ birinci olurken Tirhandil sınıfında ‘Montenegro, ‘Gulet XL’ sınıfında ‘STS Bodrum’, Gulet sınıfında ‘Ayaz’, Mozaik’ sınıfında Ayaz, ‘Cruiser XL’ sınıfında ‘Lady Katrina’, Klasik Yatlar sınıfında ‘Alondra’, Katamaran sınıfında ‘Promedane’, Cruiser sınıfında 'Shiraz Banou', IRC sınıfında 'Simenika', Standart sınıfta da 'Randa' tekneleri birincilikleri kazandı.

Gümbet'te düzenlenen ödül törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali İnan, Bodrum Cup Komite Başkanları Uğur Ayaz ve Süleyman Uysal yanı sıra

Bodrum Cup 2014'e katılan tekne sahipleri, denizciler, kaptanlar ve personelleri ile turizm acenteleri yetkilileri; oda, dernek ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri katıldı.

Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuşmasında deniz ve deniz turizmine sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekerek, Bodrum Cup 2014'te emeği geçen herkese teşekkür etti. Gürün ayrıca; bu 26.'sı düzenlenen uluslararası yat yarışlarının 50. hatta 100. yılında da devam etmesini dilediğini sözlerine ekledi.

Toplam dört etap sonunda topladıkları puanlar sonucunda dereceye giren teknelerin kupa ve ödüllerinin verildiği gecede sahne alan Bate ve grubu, verdikleri konserle birbirinden zorlu etaplarda yarışan denizcilere keyifli bir gece yaşattı.

Toplam dört etap sonunda elde ettikleri puanlar sonucu ödül ve kupa alan takımlar şöyle sıralandı:

Genel klasmanda: Alondra-Tirhandil: Montenegro-Gulet XL: STS Bodrum-Gulet: Jasmin 1-Mozaik: Jasmin 1-Cruiser XL: Lady Katrina-Klasik: Alondra-Katamaran: Fame-Cruiser : Shiraz Banou-IRC: Simenika-Standart: Randa

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.