Böbreğinden kavun büyüklüğünde ur çıktı

Yatağan’da yaşayan 62 yaşındaki Dürdane Gülter adlı kadının yapılan operasyon sonrası böbreğinden çıkan ur büyük şaşkınlık yarattı. Karın ağrısı ile hastaneye başvurulan Gülter’in yapılan tetkikler sonra gerçekleştirilen...

Böbreğinden kavun büyüklüğünde ur çıktı

Yatağan’da yaşayan 62 yaşındaki Dürdane Gülter adlı kadının yapılan operasyon sonrası böbreğinden çıkan ur büyük şaşkınlık yarattı. Karın ağrısı ile hastaneye başvurulan Gülter’in yapılan tetkikler sonra gerçekleştirilen ameliyatta böbreğinden kavun büyüklüğünde ur alındı.

Yatağan’da yaşayan Dürdane Gülter (62) adlı vatandaş geçtiğimiz gün şiddetli karın ağrısı nedeniyle Muğla Özel Yücelen Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu sol böbreğinden tümör tespit edildi ve ameliyat kararı verildi. Gerçekleştirilen ameliyat sonrası ise hastanın böbreğinden alınan ur büyük şaşkınlık yarattı. Hastanın karnından 20 cm’lik kavun büyüklüğünde bir ur alındı.

Üroloji Uzmanı Op.Dr. Alper Özelçi ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ve 1.5saat süren ameliyat sonrasında yakınlarına çıkartılan kitle gösterilince gözlerine inanamadılar.

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşun Dürdane Gülter; " Karın ağrısı, midede şişkinlik, sol göğüs ağrısındaki şikayetlerim dayanılmaz bir hal alınca ve bir kaç hastane gezip hiç bir sonuç alamayınca bölgemizin hastanesi Yücelen'e başvurdum. Üroloji bölümünde sadece bir ay önce göreve başlayan Alper Bey beni güler yüzü ve mesleki bilgisiyle kendisine hayran bıraktı, ona güvendim. Bana sol böbreğinde kitle var, onu almamız gerekiyor dedi. Ameliyattan sonra kendime gelince ameliyatın korktuğum kadar zor olmadığını anladım. Kendimi şu an yeniden doğmuş gibi hissediyorum.  Çok mutluyum " diyerek sevincini paylaştı.

Muğla Özel Yücelen Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr.Alper Özelçi ise ; "Benzer tümörler gördüm ama bu sıradan bir şey değil. Çok nadir belki ama hayatımda bir kez böyle vaka gördüm. Başarıyla tümörü çıkardık, hastamız şimdi çok iyi. Sol böbrekten çıkardığımız tümörü patolojiye gönderdik" dedi.

 

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.