“Bizi çiğnemeden santrali teslim alamazlar”

Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesinin Özelleştirme Yüksek Kurulu’nda onaylanması ve ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanmasına sendika başkanları ve işçiler sert...

“Bizi çiğnemeden santrali teslim alamazlar”

Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesinin Özelleştirme Yüksek Kurulu’nda onaylanması ve ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanmasına sendika başkanları ve işçiler sert tepki gösterdi. Maden İş Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin ve TES-İş Şubesi Başkanı “ Bizi çiğnemeden santrali teslim alamazlar. Yatağan geçilmez.” Dediler.

Geçtiğimiz aylarda  özelleştirme ihalesi yapılan  Yatağan Termik Santralının, Özelleştirme Yüksek  Kurulu’nda onaylanmasından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da imzalanıp Resmi Gazete’de yayımlanması dolaysıyla sendika başkanları termik santral önünde sert açıklamalarda bulundular.

Maden-İş Sendikası Başkanı Süleyman Girgin; “2000 yılı unutulmasın. Yatağan geçilmez. Bu mücadele zaferle bitecek” derken, Tes-İş Sendikası Başkanı Fatih Erçelik ise; “Yine uyarıyoruz, mücadele yeni başlıyor, bizi çiğnemeden Santralı teslim alamazlar” diye konuştu.

Maden-İş Sendikası Başkanı Süleyman Girgin; “Arkadaşlar Özelleştirme kararı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp Resmi Gazetede yayımlandı. Ancak bu iş yerimiz elden gidiyor anlamına gelmez. Bizi kolluk kuvvetiyle zorlayabilirler ancak santralı işletemezler. Çünkü iyi bir elaman 5 yılda yetişiyor. Burada örgütlü gücümüzü kullanacağız. 2000 yılı unutulmasın Yatağan geçilmez bu mücadele zaferle bitecek.”dedi.

Tes-İş sendikası Başkanı Fatih Erçelik ise; “Yine uyarıyoruz, mücadele yeni başlıyor, bizi çiğnemeden Santralı teslim alamazlar. Asla pes etmeyeğiz.” Diye konuşurak derinişin kararlı bir şekilde süreceğinin işaretini verdi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.