Biz Anadoluyuz Projesi etkinlikleri sona erdi

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün destek verdiği "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Muş'tan gelen öğrenciler projenin 2 gün boyunca Muğla'nın tarihi, kültürel...

Biz Anadoluyuz Projesi etkinlikleri sona erdi

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün destek verdiği "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Muş'tan gelen öğrenciler projenin 2 gün boyunca Muğla'nın tarihi, kültürel ve manevi yerlerini ziyaret ettiler. Kurşunlu Camii, Yağcılar İşhanı, Konakaltı Kültür Merkezi ve Müze ziyaretlerinde bulunan katılımcı öğrenciler ziyaretlerin ardından Uluslararası Gençlik Merkezimize geldiler. Mehteran Gösterisiyle karşılanan Muşlu öğrenciler Gençlik Merkezinde öğle yemeklerini yediler ve Muğla'da yaşan Muşlu aileler ile bir araya geldiler. Uluslararası Gençlik Merkezimizin Spor Salonu'nda oyunlar oynayıp halaylar çeken öğrenciler ve aileler gönüllerince eğlendiler. Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan'ın da halaya eşlik etmesiyle ortaya çok güzel görüntüler çıktı.

Uluslararası Gençlik Merkezindeki etkinliklerin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden etkinlikler protokol konuşmalarıyla başladı. İlk olarak konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz şunları söyledi; "180 günlük eylem planı kapsamında 3 gün boyunca İlimizde gerçekleştirilen Biz Anadoluyuz Projesi için Muş İlimizden gelen siz değerli gençleri ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. Bu projeyle şehir dışına hiç çıkmamış gençlerin arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, şer odaklarının istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedeflenmektedir.

Bu bağlamda İlimizde Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan siz gençlerle birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi kutsal değerleri kazandırma çabasının içindeyiz. Valiliğimiz himayelerinde İlimizin kültürel değerlerini sizlere tanıtarak Milli Kültürümüz çerçevesinde toplumumuza kardeşlik bilincinin aşılanmasına katkıda bulunmaktayız.

Ayrıca Anadolu'nun binbir rengi içerisinden Muş'tan gelen siz değerli misafirlerimiz ile bu kültürel çeşitliliği ve renklerimizi tanımaktan da büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte bu projeye destek veren paydaş kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum ve siz değerli misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyorum, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Protokol konuşmalarının ardından kendileri için hazırlanan tiyatro oyununu izleyen çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Tiyatro gösterisinin ardından kendisi de Muğlalı olan sanatçı Gülnihal Demir ile söyleşi yapıldı. Burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Demir, çocukların sorularını yanıtladı ve program sona erdi.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.