Bisikletçiler Yatağan’da konakladı

Muğla Bisiklet Derneği ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen bisiklet turunda, tura katılan bisikletliler 3 gün boyunca Yatağan ve Kavaklıdere’yi gezme fırsatı buldu.Muğla Bisiklet Derneği tarafından bu yıl 7. düzenlenen,...

Bisikletçiler Yatağan’da konakladı

Muğla Bisiklet Derneği ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen bisiklet turunda, tura katılan bisikletliler 3 gün boyunca Yatağan ve Kavaklıdere’yi gezme fırsatı buldu.

Muğla Bisiklet Derneği tarafından bu yıl 7. düzenlenen, Yatağan Belediyesi işbirliğiyle ise 4’üncüsü düzenlenen bisiklet turu zafer bayramı öncesi Yatağan ve Kavaklıdere’de düzenlendi.

Bisikletliler, turun ilk gününün ardından Yatağan Çamlık Restoran’daki kamp alanında konaklarken, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ve Yardımcısı Tarcan Oğuz, kamp alanını ziyaret etti.

Belediye Başkanı Işık, burada yaptığı konuşmada, ilçede düzenlenen bisiklet etkinliklerine belediye olarak destek olduklarını belirterek, Muğla Bisiklet Derneği’nin yetkililerini, düzenledikleri tur nedeniyle kutladı. Bisikletçiler Başkan Işık’a forma hediye ederken Başkan Işık da bisikletçilere çeşitli hediyeler verdi.

Bisiklet sürmenin sağlığa önemli katkılar sağladığını dile getiren Işık; “Bisiklet sporunun gelişmesi için Yatağan Belediyesi olarak her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Hatta kendilerine bir yer tahsisi bile yapabilirim. Talep geldikten sonra her istediğinizi yapabilirim” dedi.

Işık, ayrıca Muğla Bisiklet Derneği yetkililerinin, Yatağan Belediyesi bünyesinde bisikletli zabıta ekibi kurulması için sunduğu öneriyi olumlu karşılayarak, gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Muğla Bisikletliler Derneği yetkilileri  ise, 60 kişilik bir ekiple Menteşe, Gevenes, Aplangeç, Osman Hamdi Bey Konağı, Çamlık, Kavaklıdere, Yerküpe, Gökçukur, Kozaağaç parkurunda turlarını gerçekleştirdiklerini belirterek; “Bu sene 7.’nı düzenlediğimiz turun, Yatağan Belediyesi ile birlikte 4’üncüsünü düzenliyoruz. Amacımız 3 gün boyunca süren turla, Muğla’nın iç kesimlerdeki kültür turizm mekânlarını keşfetmek ve tanıtmaktır. Bisikletliler arasında, Muğla’nın yanı sıra İstanbul, Çanakkale ve İzmir’den gelen bisikletliler de yer almaktadır. Daha önceki yıllara oranla bu sene kadın ve genç bisikletli sayısında ciddi bir artış var. Desteklerinden dolayı Yatağan Belediyesi’ne Menteşe belediyesine ve Kavaklıdere Belediyesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.