Bisiklet faresi kıskıvrak

Muğla’da piyasa değeri yüksek bisiklet hırsızlığı ihbarından sonra harekete geçen Asayiş Şubesi ekipleri, 4 gün boyunca süren 160 saatlik güvenlik kamerası taramasından sonra bisikletleri çalan şahsı kıskıvrak yakaladı.Muğla,...

Bisiklet faresi kıskıvrak

Muğla’da piyasa değeri yüksek bisiklet hırsızlığı ihbarından sonra harekete geçen Asayiş Şubesi ekipleri, 4 gün boyunca süren 160 saatlik güvenlik kamerası taramasından sonra bisikletleri çalan şahsı kıskıvrak yakaladı.

Muğla, Aydın, Denizli, Antalya ve İzmir’de piyasa değeri 4-5 bin TL olan yaklaşık 200 bisikleti çalarak satan Astsubaylıktan ayrılma A.B. (47) isimli şüpheli Muğla polisinin titiz çalışması sonrası Marmaris’te yakalandı.

Karaladığı araçta uyumuş

Edinilen bilgiye göre, Muğla’da 2013-2015 tarihleri arasında marka değeri yüksek 22 adet bisiklet hırsızlığı olayının yaşanması sonrası Asayiş Şube ekipleri uzun süredir hırsızlık şüphelisinin bulunması için çalışma başlattı. Muğla ve ilçelerinde bisiklet hırsızlığı olayının yaşandığı bölgelerdeki MOBESE ve özel ve kamu kurumlarının güvenlik kameraları tarandı. Taramalar sonrası hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheli tespit edildi. Şüphelinin belli bir adreste kalmadığı, kiraladığı araç içinde yatıp kalktığı ve piyasa değeri yüksek bisikletleri çaldıktan sonra diğer illerde sattığı ortaya çıktı.

Adeta iğne ile kuyu kazıldı

Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bisiklet hırsızını yakalayabilmek için adeta iğne ile kuyu kazdı. Bir ilçede MOBESE kameralarını tarayan polis, hırsızlığın yapıldığı bölgelerde bulunan özel ve kamu güvenlik kameralarını da takibe aldı. 160 saatlik güvenlik taraması sonrası şüpheli kiralık aracına bisikleti koyarken yakayı ele verdi.

Marmaris’te yakalandı

Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera taramaları sonrası kimliği tespit edilen şüphelinin kullandığı aracın Marmaris’te olduğu tespit edildi. Asayiş Şube hırsızlık Büro ekipleri ile Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından A.B. isimli şüpheli araç içinde yakalandı. Yapılan ilk sorgusunun ardından başka illerde çalarak Muğla’da sattığı bisikletlerin yerleri tespit edildi. İlk belirlemelere göre 13 adet piyasa değeri yüksek bisiklete el konuldu.

Cezaevine gönderildi

Yakalanan A.B. isimli şüphelinin 4 ilde 10 ayrı suçtan aramasının bulunduğu öğrenilirken, bugüne kadar Antalya Muğla, İzmir, Aydın ve Denizli illerinden yaklaşık 200 bisiklet hırsızlığı gerçekleştirdiği öğrenildi. Şüpheli A.B., çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.