Beyimoğlu: Hakkımız olanı istiyoruz

SPOR TOTO Teşkilatının TFF 2. Ve 3. Lig takımlarının İddia bültenlerindeki maç sayısını azaltması ve buna paralel olarak takımların aldığı paraların düşmesi yeni bir krize yol açtı. Muğlaspor Başkanı Haluk Beyimoğlu’nun...

Beyimoğlu: Hakkımız olanı istiyoruz

SPOR TOTO Teşkilatının TFF 2. Ve 3. Lig takımlarının İddia bültenlerindeki maç sayısını azaltması ve buna paralel olarak takımların aldığı paraların düşmesi yeni bir krize yol açtı. Muğlaspor Başkanı Haluk Beyimoğlu’nun da içinde yer aldığı 7 kişilik 2. Ve 3. Lig Kulüpler Birliği İcra Kurulu 2. Ve 3. Liglerde mücadele eden 90 kulübün temsilcilerini Ankara’da bir araya getirecek. Yapılacak toplantı hakkında bilgi veren Muğlaspor Başkanı ve Kulüpler Birliği İcra Kurulu Üyesi Haluk Beyimoğlu,’ 90 Kulübümüzle Ankara’da bir araya gelip neler yapabileceğimiz konuşacağız. Kulüplerimiz ekonomik anlamda çok zor durumda. Kulüplerimizin bazıları maçlara bile çıkmak istemiyor’ dedi.

Spor Toto Teşkilatının iddia gelirlerini azaltması ile bütün kulüplerin ciddi gelir kaybına uğradığını ifade eden Muğlaspor Kulübü Başkanı Haluk Beyimoğlu, ‘2. Ve 3. Lig kulüplerimizin varlığını iddia geliri olmadan sürdürmesi mümkün değildir. Tasarruf gerekçesiyle yapılan kesinti adil değildir. Sezon Süper lig ve 1. Lig kulüplerinin harcamaları arasında çerez sayılacak rakamlar 2. Ve 3. Lig kulüplerinin can suyudur. Küçük bütçeli takımların can suyundan tasarruf yapmayı planlayan Spor Toto Fenerbahçe ile 47 milyon liralık sponsorluk anlaşması yapmıştır. Ayrıca başka takımlara da milyonları aşan rakamları aktarmalar yaptığını biliyoruz. 90 Kulübümüzü mağdur edecek bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir. Bu karar sonrası 7 kişiden oluşan 2. Ve 3. Lig Kulüpler Birliği İcra Kurulu liglerde mücadele eden 90 kulübümüzün temsilcisini Ankara’da bir araya getirme kararı aldı. 2. Lig ve 3. Liglerde mücadele eden 90 kulübün yarısı şehir takımı ve kulüpler yaklaşık 35 milyon nüfusa hitap ediyorlar. Kulüpler Birliğimiz Ankara’da bir dizi görüşmeler yapacak. Umut ediyoruz ki yapacağımız görüşmelerden iyi bir sonuç elde ederiz. Yoksa maçlara çıkmama, geç çıkma ve sahada bir dakika hareketsiz kalma gibi hareketlerle teşkilatın aldığı kararın protesto edilmesi planlanıyor. Kulüpler Birliği olarak alacağımız kararı Çarşamba günü Ankara’da yapacağımız görüşmelerden sonra açıklayacağız’ diye konuştu.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.