Bereket Enerji bir ilki başardı

Mustafa AktaşYatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü üretim faaliyetlerinin, ISO uluslararası standartlara uygunluğu belgelendirildi!Günümüzde yurtdışı ve yurtiçinde ticari faaliyette bulunan kuruluşlarda, uluslararası...

Bereket Enerji bir ilki başardı

Mustafa Aktaş

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü üretim faaliyetlerinin, ISO uluslararası standartlara uygunluğu belgelendirildi!

Günümüzde yurtdışı ve yurtiçinde ticari faaliyette bulunan kuruluşlarda, uluslararası standartlar doğrultusunda üretimde bulunmalarının önem kazandığı; güvenli firma olabilmek için de uluslararası kuruluşlar tarafından denetlenilmesi ve standartlara uygun entegre yönetim sistemlerini gerçekleştirmiş olmaları gerektiği belirtildi. Belgelendirme çalışmalarında; firmanın ISO 9001(Kalite), ISO 14001(Çevre), OHSAS 18001(İş sağlığı ve Güvenliği) ve ISO 50001(Enerji Yönetim Sistemi) ölçülerine uygun olarak standart şartlarını uygulayıp-uygulamadıklarının göz önünde bulundurulduğu ifade edildi.

Bereket Grubuna ait Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ bünyesinde yer alan ve termik santrale kömür sağlayan Maden Direktörlüğünde uzun süren bir öndenetim süreci yaşandı. Birimler tek tek denetlendi, yönetimi gözden geçirme çalışmaları yapıldı ve hedefler belirlendi. Öndenetim çalışmalarından sonra Belgelendirme kuruluşu TÜV NORD GROUP (TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme AŞ)’un sertifikasyon denetimine girildi. Denetim çalışmaları; Yücel Dağada liderliğinde, Semra Can, Hürriyet G. Ülkü, Tamer Şen ve İlker Kayar’dan oluşan Başdenetçi grubu tarafından yürütüldü.

Yurtiçi ihalelerde ve yurt dışı satışlarda uluslararası standartları içeren Entegre Yönetim Sistemleri bağlamında Belgelendirilmiş olmanın önemine dikkat çeken Baş denetçiler, belge sahibi olmanın firmaya getirdiği yararları şöyle sıraladılar: “Kurumsallaşmayı, çalışanların katılımı ve müşteri memnuniyetini sağlar; yasal mevzuatlara uyumluluğu arttırır, firmaya prestij kazandırır, çalışanlarda farkındalığı ve dayanışma duygularını geliştirir. Standartlara uygun uygulamaları olan şirketler, yurtiçi ihalelerde ve yurtdışı satışlarda rakiplerine göre her zaman daha avantajlı olurlar.”

Üretim faaliyetlerinde; çalışanların, doğanın ve tesis çevresinde yaşayanların korunmasının, kaliteyi tutturmanın önemli olduğunu belirten Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Maden Direktörü Yüksel Akın şunları söyledi: “Kuruluşumuzun, uluslararası kimlikli denetçi bir firma tarafından denetlenerek, uluslararası standartlara uygun olarak çalıştığının belgelenmesi bizim için sevindirici bir durum. Ekip olmanın, standartlara uyumlu çalışmanın bir sonucudur bu başarı! Kalite-Çevre-İş Sağlığı ve Güvenliği-Enerji verimliği alanlarında birbirine uyumlu çalışmaların sergilenerek bu belgeyi almamızı sağlayan beyaz ve mavi yaka tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

 

Bilimin kapıları BİLSEM’le aralanıyor

Muğla Bilim Sanat Merkezi tarafından ‘STEM Günleri’ projesi kapsamında, Menteşe’de okuyan 320 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, Menteşe’de bulunan Öğretmenevi’nin bahçesinde kurulan atölyelerde fen, matematik ve mühendisliğin teknoloji ve doğayla ilişkisini görme fırsatı yakaladı.

Muğla Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, çocukların teoride öğrendiklerini pratiğe çevirmeleri gerektiğini, çocukların gerçek yaşam problemlerine karşı çözüm üretecek ve uygulayabilecek seviyeye gelmeleri gerektiğini belirterek, STEM uygulamasının önemine değindi. Cevizci, “STEM eğitimi okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik öğrenci merkezli bir eğitim yöntemidir. STEM eğitimi sayesinde öğrenciler fen, teknoloji, mühendislik, matematik derslerinde öğrendikleri bilgilerini bir arada kullanarak problem çözme, buluş yapabilme ve ürün geliştirme gibi öz yeterliklerini geliştirmektedir” dedi.

Avrupa Okul Ağı’nın (SCIENTIX) Türkiye’deki büyükelçilerinden olan Muğla Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, “SCIENTIX 32 ülkenin içinde bulunduğu bir Avrupa eğitim topluluğu ve fen, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimi araştırmalarında Avrupa çapında işbirliğini teşvik ediyor. Ben buradan öğretmenlerimize seslenmek istiyorum ve onlardan destek bekliyorum. Öğretmenlerimizden Scientix portalına kullanıcı olarak kaydolup teknolojik gelişmeleri buradan takip etmelerini istiyorum. Çocuklara örnek olacak olan öğretmenlerimizin bu sürece dahil olarak bize destek vermeleri bizi sevindirir. Muğla olarak bunu hep birlikte başarabiliriz. Muğla’da bilim dünyasının kapılarını çocuklar için aralayan bir kurum olarak buluş yapabilen öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bu aşamada Avrupa ile işbirliği içinde çalışıyoruz” dedi.(

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.