Behçet Saatcı: "Seçimi Kazanacağım, diğer adaylara başarılar dilerim"

RÖPORTAJIN DEVAMI…Behçet Saatcı: “Biz Aday Olmasaydık Halk Sandığa Gitmeyecekti”“BİZ MUĞLA İÇİN ALTERNATİF OLDUK”Ülke gündeminin önemli bir bölümünü oluşturan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde, halk arasında sivri...

Behçet Saatcı: "Seçimi Kazanacağım, diğer adaylara başarılar dilerim"

RÖPORTAJIN DEVAMI…

Behçet Saatcı: “Biz Aday Olmasaydık Halk Sandığa Gitmeyecekti”

“BİZ MUĞLA İÇİN ALTERNATİF OLDUK”

Ülke gündeminin önemli bir bölümünü oluşturan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde, halk arasında sivri başkan diye anılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Behçet Saatcı ile yaptığımız röportajda, Başkan Saatcı önemli anekdotlarda bulundu. Bağımsız aday olduğu için tüm Muğla’yı eşit şekilde kucaklayacağını belirten Saatcı, bağımsız aday olmanın büyük bir cesaret gerektirdiğini ifade etti. Kendisinin özellikle bağımsız olarak aday olmasının halk için bir alternatif oluşturduğunu belirten Saatcı, adaylığının halkı sandığa götüreceğini dile getirdi.

RÖPORTAJ: SEVİL OLUÇ

“AK PARTİ’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞINI REDDETTİM”

Sevil Oluç: Daha önceki bir konuşmanızda, 2007 yılından beri AK Parti'den size teklif geldiğini söylediniz, peki Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de teklif geldi mi?

Behçet Saatcı: Evet geldi ama ben bunu nazik bir şekilde reddettim. Çünkü daha öncesinde AK Parti'ye geçme ile ilgili Fethiye'nin il olmasının karşılığı olarak geçebileceğimi ifade etmiştim. Bu da olmayınca çok sık siyasi parti değiştirmeyi uygun görmeyen birisiyim ama maalesef 2013 yılından itibaren Milliyetçi Hareket Partisi'nden Demokrat Parti'ye, Demokrat Parti'den İyi Parti’ye İyi Parti'den de bağımsız adaylığa geçmek zorunda kaldım. Ama bunu yaparken bunların hiç bir tanesi benim bir menfaat karşılığı ya da çıkar karşılığı, koltuk sevdası ile yaptığım işler değil. Tamamıyla hayatın bir duruş olduğunu, dünyalık menfaat için fırıldak olunmaması gerektiğini gösteren tavır ve davranışlar oldu. Daha önce Fethiye'nin menfaatleri için çalıştık. Şimdi Muğla için çalışacağız, yeni sevdamız Muğla.

“EN BÜYÜK PROJEM HOŞGÖRÜLÜ BİR YÖNETİM”

Sevil Oluç: Muğla için planladığınız projelerinizden başlıcaları nelerdir? Muğla için en büyük projem şudur dediğiniz bir çalışmanız var mı?

Behçet Saatcı: Muğla için en büyük projem Muğla'nın gerçekten barışmaya, kucaklaşmaya, ortak akıl, paylaşım ve hoşgörü kültürü ile yönetilmeye ihtiyacı var. Başta bu, ondan sonra tabii ki altyapısal eksiklikler var. Kolay değil böyle bir coğrafyada görev yapmak, yapanlara da teşekkür ediyorum şimdiye kadar görev yapanlara. Bir defa sağlıklı ve temiz, ucuz içme suyu bulmak zorundayız, insanlara sunmak zorundayız. İnsanlar sel sularına kapılıp ölmemeli, öyle altyapılar yapmamız lazım; Bodrum'da olduğu gibi. Tarım alanlarında sıkıntılar var, çiftçimizin, köylümüzün üretmesini sağlayacak şekilde ona destek çıkmamız gerekiyor. Tarım girdi fiyatlarının onlara ucuz verilmesi , tarım ürünü fiyatlarının uygun temin edilmesi, ürünlerin onlara garanti verilerek alınması gibi, bu anlamdaki denklemlerle bu problemleri çözebileceğimizi düşünüyorum. Bir de belediye başkanlarını doğal çalışma arkadaşlarım olarak değerlendirmek zorundayım onlarsız bir şey yapamam. Marmaris-Bodrum çok uzak yerler oraları başka kardeşlerim yönetecek.

“ORAL KARAKAYA EN YETKİLİ POZİSYONDA YANIMDA OLACAK”

Sevil Oluç: Oral Karakaya ile birlikte çalışacağınızı da söylemiştiniz…

Behçet Saatcı: Tabii ki Oral Karakaya bizim yola beraber çıktığımız kardeşlerimizden bir tanesi. Kendisi uygun gördüğü takdirde Oral beyle aynı çatı altında çalışıyor olmaktan büyük keyif alacağım.

Sevil Oluç: Peki Oral Bey hangi pozisyonda olacak yanınızda?

Behçet Saatcı: Tabii ki biz onu Oral beyle konuşacağız, en yetkili pozisyonda olacak yanımda.

“İLK İŞ OLARAK ÖNCELİKLİ PROBLEMLERİ ÇÖZECEĞİZ”

Sevil Oluç: Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz takdirde ilk işiniz ne olacak, halkın üretimine, istihdamına yönelik çalışmalarınız olacak mı?

Behçet Saatcı: Önce bir kucaklaşacağız, barıştıracağız Muğla'yı. Ondan sonra muhatapları ile masaüstüne problemleri yatırarak, öncelikli problemlerden başlayarak çözeceğiz.

“BÜYÜKŞEHİRE RÜYAMDA GÖRÜP DE ADAY OLMADIM”

Sevil Oluç: Halkın size karşı teveccühü nasıl, geziyorsunuz, dolaşıyorsunuz. Halktan nasıl bir karşılık görüyorsunuz?

Behçet Saatcı: Ben tuttuğum elin nabzını tutarım, akşam rüya görüp de Büyükşehir'e aday olmadım. Bulanık suya da pek dalmam ben. Bize karşı halkımızdan büyük bir beklenti var. Biz aday olmasaydık insanların çoğu zaten sandığa gitmeyecekti. Biz Muğla için alternatif olduk, o yüzden bu seçimin bizim lehimizde tecelli edeceğine inanıyorum. Ondan sonra da inşallah Muğla’mızı yaşamaktan keyif alınan bir mekana dönüştüreceğiz.

“BİZİM KİMSEYİ BÖLMEYE, PARÇALAMAYA NİYETİMİZ YOK”

Sevil Oluç: Sizin hakkınızda bazı söylentiler var. Sizin ve Mehmet Kocadon’un aday olarak, Osman Gürün'ün oylarını bölmek suretiyle Cumhu İttifakı’nın adayı Ak Partili Mehmet Nil Hıdır’ın kazanmasını sağlayacağınız söyleniyor. Bu konuda ne söylersiniz?

Behçet Saatcı: Evet dün Rahmi Turan da yazdı. Koskoca insanlar tetikçi pozisyonunda. Daha önce eleştirdikleri konuları, koskoca insanlara böyle tetikçi pozisyonunda göstermek. Bu aslında eleştirdikleri bir konu. İnsan aslında eleştirdiği konuyu kendisi yapmamalı ya da kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmamalı. Sayın Rahmi Turan ki, Türk basınının duayenlerinden birisidir; keşke bize bir telefon görüşmesi yapıp sorsaydı. Tamamı ile peşin fikir ve ona yakışmayan bir tetikçi yazısı olmuş. Halbuki malum medya hep tetikçi deniyordu, kendisi tetikçilik yapıyor . Bizim hiç kimseyi bölmek, parçalamak ya da alt etmek gibi bir niyetimiz yok. Tam tersine Muğla’yı birleştirmeye, kucaklamaya, birlik olmaya çalışıyoruz. Bağımsız aday olduğumuz için de herkesi kucaklayacağız.

“SEÇİMİ KAZANACAĞIM”

Sevil Oluç: Peki diğer adayları nasıl görüyorsunuz?

Behçet Saatcı: Bütün aday arkadaşlara başarılar diliyorum. Tabii hiç kimse seçime kaybedeceğim diye girmez, adaylarda psikolojik olarak o vardır. Herkes ben seçimi kazanacağım der. Ben de bu seçimi kazanacağım, arkadaşlara da başarılar dilerim.

“KAZANAMAZSAM 6 AY KAFAMI DİNLERİM”

Sevil Oluç: Ola ki seçimi kazanamadınız, bir sonraki planınız ne olur?

Behçet Saatcı: Bir defa önce 6 ay bir kafamı dinlerim. Çünkü 20 yılın birikimi var üzerimde, kolay değil yani gece gündüz. Bir ben değil aile fertlerim de öyle. Çocuklarımın ben nasıl büyüdüğünü bilmiyorum. Çocuğumun bir tanesi 32 yaşında, bir tanesi 29 yaşında, bir tanesi yurt dışında ekmeğinin peşinde,bir tanesi de ekşi mayalı ekmek yapıyor, hayatını kazanmaya çalışıyor. Babaları olarak ben onları belediyenin imkanlarından yararlandırmadım. Önce bir aileme, kendime 6 ay bir zaman ayırırım daha sonra yılların birikimi var donanımı var. Bunları bir yerlerde değerlendiririm.

“SORUNLARI ASGARİ MÜŞTEREKLERDE ÇÖZECEĞİZ”

Sevil Oluç: Muğla'nın en büyük problemlerinden ulaşım, trafik, altyapı sorunu, bunları nasıl çözersiniz ve şu ana kadar tam olarak çözülememiş olmasını nasıl değerlendirirsiniz?

Behçet Saatcı: Yalan değil, bütün problemleri çözmek mümkün değil. Dünyanın her şehrinde otopark problemi var, yani burada insanların alışkanlıklarını değiştirerek, araç kullanımını asgariye indirerek, toplu taşımaya yönlendirerek ve arazilerin müsait olduğu yerlerde insanların bisiklet yolunu kullanmalarını sağlayarak, bisiklet kullanımına yönlendirerek ancak çözersiniz bunları. Yoksa her isteyenin her istediği yerde araba park etme lüksü olamaz. Böyle bir şey yapılamaz. Asgari müştereklerde birleşerek çözebilmenin çabası içerisinde olacağız. Başka türlü hepsini çözerim diye yalan atamam.

“PARASIZLIKTAN HİÇBİR ZAMAN ŞİKAYET ETMEDİM”

Sevil Oluç: Sizin bir partiniz yok, şu anda bağımsız adaysınız. Muğla Büyükşehir BelediyebBaşkanı olduğunuz takdirde devletin belediyelere sağladığı ödenekler dışında projeleriniz için finansman nasıl sağlayacaksınız? Devletin ödenekleri yeterli olacak mı?

Behçet Saatcı: Sıkıntı yok. Ben 2002'den itibaren muhalefette olan bir belediyedeyim. 2002 yılının üzerinden 17 yıl geçmiş, 17 yıldır muhalefette olan bir belediye başkanıyım. Şimdiye kadar parasızlıktan hiç şikayet etmedim. Yine etmem, sıkıntı yok, o birikim ve tecrübem var. Ayrıca devletin yapması gereken işleri de; fen lisesi, huzurevi, kadın konuk evi, Fethiye İşletme Fakültesi. Bunları da hep biz yaptık.

“ÜNİVERSİTEYLE MERKEZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ”

Sevil Oluç: Üniversite öğrencileri için bir projeniz var mı?

Behçet Saatcı: Üniversite öğrencilerine burs vereceğim. Onlar için, şehir ulaşımını kolaylaştırarak üniversiteyi Muğla'daki sosyal hayatın içine sokacağım. Her şeyi ile spor, kültürel faaliyetler , ekonomi, proje bazındA çalışmalarımız olacak. Yani üniversite benim bir yerde Ar-Gem olacak. Üniversitede çalışacağım. Muğla'da bir üniversite var, bir bilim yuvası var. Bundan yararlanmamak mümkün değil. Orada bilim adamları, bilim insanları var. Üniversite ile merkez arasında bir kopukluk var. Bunu da görüyorum.

“MUĞLA MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR ŞEHİR OLACAK”

Sevil Oluç: Sizden sonra nasıl bir Muğla göreceğiz?

Behçet Saatcı: Hoşgörü, paylaşımcı kültüre önem veren, hoşgörü ile yönetilen, ortak akılla projelendirilmiş işleri hayata geçiren, halktan kopmayan, sevecen, güler yüzlü, halkına hayt huyt etmeyen bir yönetim anlayışımız olacak. Öncelikli işlerden başlayarak, çözüm odaklı, huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir şehir yapmaya çalışacağız Muğla'yı hep beraber.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.