Behçet Saatcı: “Herkesin siyasi görüşüne saygılıyım”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saatcı, Muğla’da yaşayan her vatandaşın siyasi görüşüne...

Behçet Saatcı: “Herkesin siyasi görüşüne saygılıyım”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saatcı, Muğla’da yaşayan her vatandaşın siyasi görüşüne saygılı olduğunu ve herkesi eşit şekilde kucaklayacağını vurguladı.

Behçet Saatcı’ya ziyaretinden dolayı teşekkür eden Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, cemiyetin git gide gelişerek, büyük bir aile olduğunu belirttiği konuşmasında; “Bugünkü gelinen süreçte bir belediye başkanı seçtiğimizin ve seçecek olduğumuzun bilinciyle hareket eden insanların birarada olduğu ve liyakatı gözeten bir cemiyetiz. Ne olursa olsun, gazeteciliği gazetecilik; danışmanlığı da danışmanlık olarak ayırıyoruz. Herkesin dünya görüşüne saygımız var ve her görüşten de üyemiz var. Ama bu insanları birarada tutmanın da önemli bir elzem olduğunu düşündüğümüz için de bu hassas noktaları daha çok izleyerek, görerek ve tepkimizi gerekli yerlerde vurgulayarak çalışıyoruz. Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktada ben isterdim ki, yerel seçimlerin yapıldığı bir ortamda, belediye başkanı seçtiğimiz bir ortamda projelerle gündeme gelip, ideolojik kaygıları ve kavgaları bir kenara bırakıp sonraki bir döneme bırakalım. Ama görüyoruz ki, ideolojik kavga ortamına sokulmaya çalışılan bir siyasi süreç yaşıyoruz. Gerek sosyal medyada, gerekse kamuoyunda özellikle mesleğimize mensup arkadaşlarımız üzerinden yapılan yorumları kaygıyla izlemekteyiz. Ama bu yorumlara sebebiyet verecek davranışları da asla tasvip etmiyoruz. O anlamda da bu seçim sürecinin olgun bir ortamda geçmesini temenni ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ne ve Muğla’daki tüm basın mensuplarına çalışmalarında başarılar dileyen Behçet Saatcı, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı; önceki programlarında ülkücü olduğunu açıklaması üzerine, sosyal demokrat görüşlü vatandaşların oyunun bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceği sorusuna şöyle yanıt verdi: “Hayır tabii ki etkilemez. Çok kısa bir örnek vereyim. Emekli öğretmen Mete Atay 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkan adayıydı, benim rakibimdi. Mete hocam CHP’nin ayak oyunlarının kurbanı oldu. Son gece listeden ismi çıkarıldı, yerine Keramettin Yılmaz getirildi. Mete hocamı ben çağırdım, abi beraber çalışalım dedim. Kendisi 1980 öncesi Fethiye’nin TÖBDER başkanıdır. Ben de ülkü ocaklarından geliyorum. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Yani kimsenin siyasi görüşü beni hiç ilgilendirmiyor. Bir de ben laf satmıyorum, gerçek. Oral Karakaya CHP’li. Canımı yesin öyle CHP’li, kurban olayım öyle CHP’liye. Oral Karakaya aday gösterilseydi ben aday olmayacaktım.Kimsenin siyasi görüşü beni ilgilendirmiyor, ben herkesi eşit kucaklamak için aday oldum.”

Haber: Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.