Behçet Saatcı: “Biz Aday Olmasaydık Halk Sandığa Gitmeyecekti”

Behçet Saatcı: “Biz Aday Olmasaydık Halk Sandığa Gitmeyecekti”“BİZ MUĞLA İÇİN ALTERNATİF OLDUK”Ülke gündeminin önemli bir bölümünü oluşturan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde, halk arasında sivri başkan diye anılan...

Behçet Saatcı: “Biz Aday Olmasaydık Halk Sandığa Gitmeyecekti”

Behçet Saatcı: “Biz Aday Olmasaydık Halk Sandığa Gitmeyecekti”

“BİZ MUĞLA İÇİN ALTERNATİF OLDUK”

Ülke gündeminin önemli bir bölümünü oluşturan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde, halk arasında sivri başkan diye anılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Behçet Saatcı ile yaptığımız röportajda, Başkan Saatcı önemli anekdotlarda bulundu. Bağımsız aday olduğu için tüm Muğla’yı eşit şekilde kucaklayacağını belirten Saatcı, bağımsız aday olmanın büyük bir cesaret gerektirdiğini ifade etti. Kendisinin özellikle bağımsız olarak aday olmasının halk için bir alternatif oluşturduğunu belirten Saatcı, adaylığının halkı sandığa götüreceğini dile getirdi.

Sevil Oluç: Fethiye Belediye Başkanısınız, Muğla Büyükşehir Belediyesi bağımsız Başkan adayısınız. Tüm bunların ve sizi basından tanıdığımızın dışında Behçet Saatcı aslında kimdir, kendinizi nasıl anlatırsınız?

Behçet Saatcı: Olduğu gibi gözüken, çabuk tepki verip sonra telafi eden, Fenerbahçe'yi tutan, yürümekten, haftada bir futbol oynamaktan, deniz ve kara avı yapmaktan zevk alan, gece yatmadan önce kitap okumadan uyumayan, aile bağları kuvvetli, inandığı gibi yaşamaya çalışan, rol yapmayan, doğal bir vatandaşım.

“MUĞLALILAR 31 MART’TA TARİH YAZACAK”

Sevil Oluç: Özellikle son seçim dönemlerinde, bu 15-20 yılı kapsayan bir süreç; bu dönemlerde partilerin, ittifakların adayları yarışıyor. Siz bağımsız bir başkan adayı olarak kendinizi, bağımsız aday oluşunuzu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Behçet Saatcı: Tabii zor bir yola çıktığımızın farkındayım. Burası Şanlıurfa değil, arkamızda da Bucak aşireti yok. Burası Muğla, çok geniş ve zor bir coğrafya. Dikenli yollarda yol yürümek gibi bir olay; dikenli ve yokuşlu bir yol yürüyorsunuz. Takriben 15-20 gündür sokaklardayız ama inanır mısınız, o kadar keyifli gidiyor ki; yolda kimi bulursak onunla yürüyoruz ve Türk insanının o mayasında olan, haksızlığa uğradığına inandığı insana sahip çıkmasını çok net şekilde, Muğla'nın her köşesinde, her gitmiş olduğumuz yerde görüyorum, müşaede ediyorum. Her sıktığım elde bunu yakalıyorum, Muğlalılar tarih yazacak bu seçimlerde. Tekrar beni seçmek değil ama aslında artık Türkiye'nin her yerine vıcık vıcık işlemiş bir biat kültürü var. Dünyalık menfaat için, dünyalık makam mevki için takla atan, yanlış bildiğine doğru diyen, inanmadığının peşinde giden bir anlayışı yıkarak halka sırtını dayayan insanların siyasette başarılı olabileceğini ispat edeceğiz. Bu saatten sonra Türk siyasi hayatında siyasi geleceğin liderlerin ya da yetkililerin iki dudağının arasında olduğu zihniyet gidecek. Bunun yerine sırtını halka dayayan insanların siyaset yaptığı bir yeni dönem başlayacak yani saygıdeğer Muğlalılar Türk siyasi tarihinde 31 Mart akşamı tarih yazacak.

“CHP YÖNETİMİ HATA YAPTI”

Sevil Oluç: Takım tutar gibi parti tutan, her seçimde aynı partiye oy veren kesimleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Behçet Saatcı: “Şimdi bu Muğla'da, bu seçimde biraz kırılmış gibi. Muğla, aydın, Atatürkçü, Allah var düzgün, dünyayı okuyan insanların yaşadığı bir il, bütün ilçeleri ile beraber. Böyle olunca takım tutar gibi parti tutmak Muğla'da pek tutmadı. Zaten şu anki yerelde iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı en büyük hata bence bu; bize nasıl olsa oy verirler demek. Yani insanları sürü yerine koydu Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi ve biz kimi aday gösterirsek onu seçerler zihniyeti hakim oldu ve bunun faturasını halk onlara kesecek.

“BİRİNİN BU HAKSIZLIĞA İSYAN ATEŞİ YAKMASI GEREKİYORDU”

Sevil Oluç: Peki Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağımsız aday olma süreciniz nasıl gelişti?

Behçet Saatcı: Muğla ittifak kapsamına alındı. Ben ittifakı sonuna kadar destekleyen bir insanım fakat Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı şahsında ittifak oldu ancak ilçelerde ittifak olmadı. Bunu ben kabullenemedim. Yani 20 yıldır belediye başkanıyım ve daha önce Parti Genel başkanlarıyla yaptığım görüşmelerde Osman Gürün'ün adaylığı halinde Muğla'da ittifak yapılırsa en az 3 tane ilçenin; ki 13 ilçenin 3 tanesi gayet normaldir, İyi Parti’ye bırakılmasını 10 ilçenin de CHP tarafından aday gösterileceğini onların da İyi Parti ve CHP tabanı tarafından desteklenmesinin çok normal olduğunu ifade ettim. Ama Büyükşehir adaylığında ittifak olup da ilçelerde olmayınca bu haksızlığa birisinin bir işaret fişeği, bir isyan ateşi yakması gerekiyordu. Bunu biz yaptık.

“GEMİLERİ YAKTIK”

Sevil Oluç: Bir nevi buna tepki olarak mı aday oldunuz?

Behçet Saatcı: Yani zaten Muğla'nın iyi yönetilmediğini biliyorduk. Muğla gerçekten sıkıntılıydı. Hangi sektöre dokunsak biz de o sıkıntıyı birebir görüyorduk. Bir yönetim boşluğu vardı Muğla'da, yönetimde bir eksiklik vardı. Tamamlanmayan bir yer vardı. Bunun tamamlanması gerekiyordu. Paylaşımla, ortak akılla. Hoşgörü kültürüne uzak bir yönetim anlayışı Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne hakim olmuştu, bunun yıkılması gerekiyordu. Bir de bu haksızlık, ittifak kapsamı içerisinde devam edince birisinin bu gidişata dur demesi gerekiyordu. Gemileri yaktık, biz yürüdük, biz bunu demek istedik.

Sevil Oluç: Peki daha önceleri Büyükşehir'e aday olma düşünceniz var mıydı?

Behçet Saatcı: Açık yüreklilikle ifade edeyim, 2014-2015 yani bu büyükşehir yasası uygulanmaya başladıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'nin doğal üyesi olmam sıfatıyla yapılan yanlışlıkları hep görüyordum zaten. Otoparklar konusunda özellikle belediyelerin mallarının mülklerinin mahkemeye verilerek alınması konusunda muhalefetin dinlenmemesi ve susturulması konusunda, baskı konusunda bu anlamda zaten rahatsızdım. Fakat lafı ortaya konuşmak lazım, hakkaniyetli bir şekilde ittifak yapılmış olsaydı Muğla'da; biz o hakkaniyetli ittifakın bozucusu olmazdık, devam ederdik. Fakat böyle olduğu için bizim için bir çıkış yapmak mecbur oldu.

DEVAMI PAZARTESİ…

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.