Behçet Saatcı: “Bağımsız Başladığımı Bağımsız Bitiririm”

Muğla Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Behçet Saatçı, Muğla Kurşunlu Meydanı’nda seçim ofisinin açılışında Muğlalılara hitap etti. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra kendisinin bir partiye geçeceği...

Behçet Saatcı: “Bağımsız Başladığımı Bağımsız Bitiririm”

Muğla Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Behçet Saatçı, Muğla Kurşunlu Meydanı’nda seçim ofisinin açılışında Muğlalılara hitap etti. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra kendisinin bir partiye geçeceği söylentilerine yanıt veren Saatcı, “Öyle bir şey yok, bağımsız başladığımızı bağımsız bitiririz.” dedi.

Seçim ofisinin açılışında kadınlar gününü ve vatandaşların Regaib Kandili’ni kutlayarak başlayan bağımsız aday Behçet Saatcı; “Muğlamıza daha önce hizmet etmiş, merhum Haluk Özsoy’a, Erman Şahin abime, Orhan Çakır’a huzurlanızda teşekkür ediyorum, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, diyerek başlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi bağımsız başkan adayı Behçet Saatcı, Muğla baş eğenlerin değil, baş kaldıranların topraklarıdır. Ruhunda efelik vardır. Muğla’nın seçkin kahramanları Cumhuriyet’in kuruluşunda Atatürk’ün yanında yer almış ve çimento taşımıştır. Bu topraklarda yaşayanlar dün böyleymiş, bugün böyle, yarın da böyle olacak.” ifadelerinde bulundu.

“BİZİM ARKAMIZDA HALK VAR”

Behçet Saatcı, neden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıklarken; “Bu yürüyüş Türk siyasi tarihine geçecek bir halk hareketidir. Şahsımın değil, Muğla halkının kutlu yürüyüşüdür. İşte bu yüzden Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bir siyasi parti olmaksızın bağımsız aday oldum. Biz yol olmayan yerde yol açtık, oradan yürüdük. Biz doğru bildiğimiz yoldan yürüdük. Bize ne kapılar açıldı, biz gitmedik.Daha iyisi olabilecekken bizi kötünün iyisine mahkum edenlere karşı yola çıktık. Herkesin arkasında parti var, iktidar var, sermayeler var. Bizim arkamızda siz varsınız. Buraya gelemeyen saygıdeğer Muğlalılar, efeler var.” dedi.

“BİZ CİDDİYE ALINMAK İSTEDİK”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ilçelere gelip ilçe belediye başkanları ile birlikte çalışmama konusunda eleştiren Behçet Saatcı; “2014 yılında halihazırdaki yönetime her türlü desteği verdik. O günkü şartlar öyleydi. Ama biz bugün bunun diyetini istemiyoruz. Biz sadece ciddiye alınmak, adam yerine konmak istemiştik. Biz 13 ilçe belediye başkanıyız, 13 belediye başkanını 54 ay boyunca bir defa bir masa etrafında toplamadı. Bizleri yok saydı. Ali Acar’sız Marmaris’i Mehmet Kocadon’suz Bodrum’u, Hasan Karaçelik’siz Ortaca’yı, Behçet Saatcı’sız Fethiye’yi yönetemezsin. Bunlar da onların belediye başkanı. Onlarsız yürüyemezsin.” diye konuştu.

“MUĞLA’YI RANTA DEĞİL; HALKA TESLİM EDECEĞİZ”

Bağımsız başkan adayı Saatcı; kendisi hakkındaki söylentilere yanıt verirken; “Neymiş biz Muğla’yı ranta teslim edecekmişiz. Ne rantı, biz halka teslim edecğiz Muğla’yı. Behçet Saatcı başkan olursa belediye çalışanlarını işten çıkarır diyorlar, bunu empoze ediyorlar. Biz Fethiye Belediye’sinde kimseyi çıkarmadık. Biz sadakate değil, liyakata bakarız. İşini düzgün yapsın, bizim için yeterli. Kimsenin bir korkusu olmasın.” dedi.

“SARI ÖKÜZÜ VERMEYECEKTİN”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım İşleri Daire Başkanı’nın istifası hakkında da değerlendirmede bulunan Saatcı; “Ulaşım Daire Başkanı geçtiğimiz hafta istifa etti ya da ettirildi. Siyasette en büyük hata, seçime bir ay kala halkın tepki gösterdiği kişiyi görevden almaktır. Bunu daha önce yapacaktın. Hani derler ya; aslana sarı öküzü vermeyecektin, sarı öküzü verirsen sıra sende.” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde, alt yapıya ve ucuz içme suyu teminine önem vereceklerini belirten Behçet Saatcı, yapacakları hizmetleri aktarırken; Muğla’da 10 bin öğrenciye de burs vereceklerini ifade etti.

“BAĞIMSIZ BAŞLADIĞIMI BAĞIMSIZ BİTİRİRİM”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde bir partiye geçeceği söylentilerine yanıt veren ve Oral Karakaya ile birlikte çalışacaklarını ifade eden bağımsız başkan adayı Behçet Saatcı; “Ben seçimi kazandıktan sonra bir siyasi partiye geçecekmişim, öyle diyorlar. Yapmayın ya! O zaman bu kadar zahmete ne gerek var. Bir elim yağda, bir elim balda, arkamda devlet. Yürü Behçet; ne hgerek var buna. Bağımsız başladık, bağımsız bitiririz. O zaman ben sizin hem oyunuzu hem helalliğinizi nasıl alırım. Neymiş efendim, meclisi yokmuş. Peki hangi başkanın meclisi var. Zaten büyükşehir yasasına göre 13 ilçe başkanı doğal olarak meclis üyesi oluyor. Hemşehrilerimden en fazla meclis üyesi oyu alanlar da gelecek. Halkımızı da alırız, meclis tamamlanır. Kendisiyle tanışmaktan çok memnun olduğum bir isim var, kendisiyle çalışmaktan ne kadar memnun olurum dediğim biri. Sayın Oral Karakaya, ola ki sizlerin oyuyla biz Büyükşehir Belediye Başkanı olursak Oral Karakaya benim çalışma arkadaşımdır. Onu da söyleyeyim.” şeklinde konuştu.

Sevil Oluç

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.