“Bayrağımın Altında Ne Var?” etkinlikleri sürüyor

Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Bayrağımın Altında Ne Var?” projesi kapsamında düzenlenen “Bayrağını Sırtında Taşıyanlar” konulu etkinliğe katıldı.Menteşe...

“Bayrağımın Altında Ne Var?” etkinlikleri sürüyor

Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Bayrağımın Altında Ne Var?” projesi kapsamında düzenlenen “Bayrağını Sırtında Taşıyanlar” konulu etkinliğe katıldı.

Menteşe Kaymakamlığı himayesinde, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Menteşe Emniyet Müdürlüğü, Menteşe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası paydaşlığında yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Vali Civelek’in yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Projenin alt temalarından biri olan “Bayrağını Sırtında Taşıyanlar” konulu etkinlik kapsamında öğrencilere olimpiyat ve dünya sporcuları tanıtıldı. Etkinlikte, halk oyunları, atletizm, güreş ve okçuluk sporlarına yönelik gösteriler yapıldı.

Etkinlikte, ulusal ve uluslararası müsabakalarda pek çok derecesi olan Dünya Okçuluk Şampiyonu Yeşim Bostan, öğrencilere başarı hikayesini anlattı.

Sporcuları tek tek tebrik eden Vali Civelek, sporculara başarılar diledi.

Bayrağı Sırtında Taşıyanlar teması ile bugüne kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Menteşe İlçesinde bulunan 50 okulda 3 bin öğrenciye yönelik jimnastik, taekwondo, okçuluk, güreş ve atletizm branşlarında gösteriler yapıldı.

Menteşe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile Menteşe’de bulunan okullarda Türkiye’nin ekonomisi, düşünürleri, coğrafyası, tarihi ve dini kısacası tüm kültürel ve manevi değerlerinin tanıtılması amaçlanıyor.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.