“Başkanlık 200 yıl geriye götürür”

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Yatağan İlçesinde partililerle bir araya geldiği toplantıda, “Yeni anayasaya evet, başkanlığa hayır AK Parti’nin istediği başkanlık sistemi bizi 200 yıl geri götürür” ifadesini...

“Başkanlık 200 yıl geriye götürür”

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Yatağan İlçesinde partililerle bir araya geldiği toplantıda, “Yeni anayasaya evet, başkanlığa hayır AK Parti’nin istediği başkanlık sistemi bizi 200 yıl geri götürür” ifadesini kullandı.

Yatağan’da İlçe Başkanı Kamil Genek, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık,  parti yöneticileri, Kadın Kolları Başkanı Hülya Karadavut ve partililerle bir araya gelen CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Ankara’da yaptığı çalışmalar ve kurultay süreci ile ilgili bilgi verdi.

Çalışmaları ciddi bir şekilde takip ettiklerini belirten Üstündağ; “Güllük Dalyan projesini iptal ettirdik. AK Parti süper başkanlık istiyor. Biz demokratik kuvvetler ayrılığına dayalı anayasaya varız ama başkanlıkta yokuz. AK Parti’nin istediği başkanlık sistemi bizi 200 yıl geri götürür. Demokrasi kültürü yok olur. Önce terör sorunu çözülmesi gerekiyor.  Çözüm sürecinde teröre yumuldu. Sonuç buraya geldi.

Ayrıca TÜİK’in Muğla’ya en güvensiz İl ilan etmesi bizi çileden çıkardı. Hepsine söyledim gidelim Muğla’ya beraber soralım soruları diye.  Yani Muğla Cizre’den daha güvensiz, böyle şey olmaz. Bu aynı zamanda turizme vurulmuş bir darbedir. “ dedi.

CHP’nin kurultay süreci ile ilgili olarak da konuşan Üstündağ şunları ekledi: “Üç yıla aşkın bir süre sonunda Kurultayımızı tamamladık. Önümüzde tüzük kurultayı olabilir tüzük kurultayında parti içi sorunlar ve program çalışmaları yapılacak. Ben sizin aranızdan biriyim beni her zaman arayabilirsiniz sorunları bildirebilirsiniz.”

Bu haber toplam 147 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.