Başkan Gümüş’ten Basın Mensuplarına ziyaret

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Menteşe’de yayın yapan yerel ve ulusal basın temsilciliklerini ziyaret etti.Ziyarette basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Gümüş,...

Başkan Gümüş’ten Basın Mensuplarına ziyaret

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Menteşe’de yayın yapan yerel ve ulusal basın temsilciliklerini ziyaret etti.

Ziyarette basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Gümüş, “Gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyorum. Ancak şunu ifade etmeliyim ki, “basından sansürün kaldırılışını” bir bayram havasında kutlamamız gereken bugünde basınımız, tarihinde hiç olmadığı kadar ağır bir baskı altındadır. 107 yıl önce kaldırılan sansür bugün değişik şekillerde yine basın çalışanlarının omuzlarına yüklenmiştir. Bir telefonla işten çıkarılmalar, tehditler, zoraki yaptırımlar, düşük ücretler sansürün farklı şekillerde ortaya çıkmış biçimleri olarak hayatımızın içindedir. Şuan ülkemizde ne yazık ki 123 tutuksuz, 64 gazetecide tutuklu olarak yargılanmaktadır. En kısa zamanda sırf düşündükleri ve düşündüklerini yazdıkları için içeride bulunan basın emekçilerinin, özgürlüğüne kavuşmasını ümit ediyor, ülkemize sansürün hiçbir türlüsünün olmadığı özgür bir gelecek diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.