“Baş veririz, başımızı eğmeyiz”

Muğla’da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine yüklenirken; “ Kaderde Menderes gibi şehit olmak varsa başımız gözümüz üste. Artık Türkiye 1950-60’ların ülkesi değil.Her vatandaşın milli irade için...

“Baş veririz, başımızı eğmeyiz”

Muğla’da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine yüklenirken; “ Kaderde Menderes gibi şehit olmak varsa başımız gözümüz üste. Artık Türkiye 1950-60’ların ülkesi değil.Her vatandaşın milli irade için oyunu ve canını ortaya koyabileceği bir Türkiye var. HDP, CHP ve Paralelciler bir araya geldi. Türkiye’yi kaosa sürüklemek için kafa kafaya verdiler. Baş veririz ama asla başımızı eğmeyiz.”dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Muğla’ya gelen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, eski garaj alanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Muğla’nın tüm ilçelerini selamlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Davutoğlu, “Bizleri bağrına basan ve milli mücadelede en fazla şehidi veren Muğla’ya selam olsun. Muğla her zaman milletin yolunda gidenlerin yanında oldu.

Şehit Başbakanımız ve şehit bakanlarımızın yargılandığı Yassıada’dan geliyorum. Özgürlükler ve milli değerleri savunan DP ve AK Parti çizgisi Menderes, Özal, Erbakan Hocamız ve Cumhurbaşkanımızla akım haline geldi. Menderes’i idam sehpasına götüren parti, CHP idi. Menderes idama giderken, CHP iktidara gelebilmek için yapılanlara sesiz kaldı. Şimdi konuşmak kolay, darbe zamanlarında neler yaptıklarına bakmak lazım. 27 Mayıs’ta darbeyi desteklediler, sonra da bacılarımızı ikna odalarında sorgulayanları milletvekili yaptılar. Menderes ve AK Parti döneminde başta dini olmak üzere tüm özgürlükler arttı” diye konuştu.

Arkalarında uluslar arası işbirlikçiler var

Görevini yapmak yerine hükümeti yıpratmaya çalışan savcıların görevden alındığını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi: “Daha hüküm konulmadan, iddianame hazırlandı. Meslekten ihraç edilen bu savcılardan birisi ‘Bu iktidarın sonu da Adnan Menderes gibi olacak’ diyor. Bunlar bizi tanımıyor. Zannediyorlar ki biz tehditten korkar ve geri adım atarız. Biz bu yola kefenimizle çıkmış, başımızı koymuşuz. Baş veririz ama asla başımızı eğmeyiz. Darbeciler, vesayetçiler ve paralelciler bizi yıldıramaz. Kaderde Menderes gibi şehit olmak varsa, başımız gözümüz üstüne. Muğlalılar, eskiden paralel vardı, şimdi bir de üçgen var. CHP, MHP, HDP. Bunlar paraleli üçgenle birleştiriyor. Ama biz sıratı müstakim yolcularıyız. Bunlar yalnız değil, arkalarında uluslararası işbirlikçileri var."

Çiftçileri unutmadı

Tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü’nü de kutlayan Başbakan Davutoğlu, AK Parti döneminde Türk tarımının geldiği nokta ve tarımsal desteklerden söz etti. Mitinglerinde Hollanda ve Türkiye’yi kıyaslayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyor. Türkiye’nin her yerinde aynısını söylüyor. Biz iktidara geldiğimizde 1,8 milyar TL tarımsal destek verilirken, şimdi 10 milyar TL oldu. Bu seneki 10 milyar TL’nin 6,4 TL’sini Mayıs’a kadar ödedik. Çiftçimizin tek bir kuruşu dahi gecikmedi. Tarımda Türkiye’yi Avrupa birinci yapan parti, AK Parti’dir. Türkiye, tarım ve turizmde dünya ligine taşındı. İnşallah 2023’te Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olacak. “

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.