Baro’nun konferansına salon engeli!

Muğla Baro başkanı Av.Cumhur Uzun, “Fethiye’de 9 Şubat günü DSİ toplantı salonunda yapılacak anayasa değişikliği bilgilendirme toplantısının yer tahsisinin aniden iptal edildiğini kamu oyuyla paylaşıyoruz.” dedi.Baro...

Baro’nun konferansına salon engeli!

Muğla Baro başkanı Av.Cumhur Uzun, “Fethiye’de 9 Şubat günü DSİ toplantı salonunda yapılacak anayasa değişikliği bilgilendirme toplantısının yer tahsisinin aniden iptal edildiğini kamu oyuyla paylaşıyoruz.” dedi.

Baro Başkanı Cumhur Uzun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bilindiği üzere ülkemiz yakın tarihte anayasa değişiklikleri için referanduma gidiyor. Yapılacak referandumda halkımızın daha bilinçli tercihte bulunabilmesi için;Anayasa değişikliği ile ülkemiz yönetiminde ne tür değişikliklerin olacağı, bunların evrensel hukuktaki yeri ve sonuçları konusunda uzmanları ile anayasa hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum ve TBB Başkanı Av.Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı bir toplantıyı 9 Şubat 2017 günü Fethiye Devlet Su İşleri Toplantı Salonunda yapmayı kararlaştırmış ve bu amaçla salon tarafımıza kiralanmış olmasına, afişlerin buna göre basılmış olmasına rağmen Devlet Su İşleri Fethiye Şube Müdürlüğü bugün salon tahsisimizin iptal edildiğini biraz önce tarafımıza bildirmiştir. Yapılan salon tahsis iptali halkımızın bilgi edinmesine engel oluşturmayı amaçlayan, referandum öncesi yapılacak değişikliklerin anlatılmasının önüne geçilmek istendiği anlamına gelmektedir.

Anayasa gibi ülkenin ve milletin geleceğini on yıllar boyunca etkileyecek değişiklikler için bilgilenmekten değil, bilgisizlikten kaçınmak gerekir.

Yapılan salon tahsisi iptalini halkımızın bilgi edinme hakkı adına bir talihsizlik olarak nitelendirdiğimizi bildirir, aynı toplantıyı Fethiye Kültür Merkezinde bu kez gündüz saat 15:00’te halkımızı bilgilendirme borcumuz adına yeni yer ve saatinde yapacağımızı, konuya duyarlı halkımıza saygıyla duyururuz.”

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.