Barış Rallisi sona erdi

Allgau-Orient/Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Dalyan-İztuzu etabı yapıldı. Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan Dünyaca Ünlü Dalyan-İztuzu’da yapılan rallinin Dalyan-İztuzu startını Muğla Valisi Amir Çiçek, Doğu...

Barış Rallisi sona erdi

Allgau-Orient/Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Dalyan-İztuzu etabı yapıldı. Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan Dünyaca Ünlü Dalyan-İztuzu’da yapılan rallinin Dalyan-İztuzu startını Muğla Valisi Amir Çiçek, Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin, Rallinin Ana Sponsoru Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bayram Akça verdi.

Start öncesinde Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Ralli’nin Dalyan Organizatörü Ali Mürşit Yağmur, gazetecilere ralli hakkında açıklamalarda bulundu.

Hedef 12 ay turizm

Ralliye katılan ekiplere hitaben bir hoş geldin konuşması yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, “Öncelikle, bu rallinin Dalyan’da yapılması için ciddi emek hazırlayan sponsorlara teşekkür ediyorum. Muğla'da özellikle 12 ayın her ayında turizm etkinliğinin olması gerekir. Buna müsait bir il. İklimiyle coğrafyasıyla yapısıyla. Bu nedenle şu anda biliyorsunuz bir ralli turizmi ortaya konuyor. Spor turizminin bir çeşididir. Özellikle de Muğla'da bu alternatif turizm açılarından birisi de spor turizmini ortaya çıkarıp uluslararası alana yaymaktır. Bu adı da çok önemli doğu batı dostluk rallisi sporu. Bu güzelim Dalyan, Dalaman, İztuzu'na ve bu civardaki bölgeye geldiler. Hem dostluklarını belirtiyorlar hem bölgeyi tanıyorlar. Hem de burada misafir edeceğiz. İşte turizmin büyük bir etkinliği işte bunun gibi daha alternatif turizm çeşitlerini Muğla'ya yerinde ve zamanında en uygun şekilde sağlayacağız. Gerçekten Türkiye’mizin Akdeniz’i ve Egesi'nin köşesinde bulunan bu güzelim coğrafyada turizmi düne göre daha iyiye doğru taşıyoruz. Dostluğu, kardeşliği oluşturuyoruz” dedi.

12 günde 7 bin kilometre

Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin ise Ralli’nin 12 gün önce Almanya’dan başladığını ve Dalyan’a ulaşıncaya kadar 7 bin kilometre yol kat ettiklerini anlatarak, “Muğla sınırlarına girinceye kadar 6 ülke geçtik. Ralliye 18 ülkeden 252 araç, 90 takım olmak üzere toplam 550 kişi katılıyor. Ekipte Alman gazeteciler de yer alıyor. Dalyan’dan sonra 5 bin kilometre daha giderek Ürdün’e ulaşacağız ve toplam 12 bin kilometre yol yapmış olacağız. Ralliye katılanların tamamı Dalyan’ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar” dedi.

“Dalyan tanıtımı için önemli”

Rallinin startı öncesinde açıklama yapan Rallinin Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, “Dalyan, dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Dalyan, turizm açısından olması gereken yerde değil. Adeta bir tarih ve doğa cenneti olan bölgenin tanıtımı çok önemli. Dalyan’ın istediğimiz noktaya gelmesi için çok çalışmamız lazım. Bu süreçte bölgede yapılacak olan etkinlikler çok önemli. Yoğun girişimlerimiz ve dostlarımızın da desteğiyle Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin güzergâhına Dalyan’ı da aldırdık. Ralli dünya çapında bir üne sahip. Bugün Dalyan-İztuzu etabı yapılan rallinin Dalyan’ın ve bölgemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bölgemize 1 milyon İngiliz, 200 bin Rus ve 132 bin Alman turist geliyor. Bölgemize 15 yıl önce yaklaşık 200 bin Alman turist geliyormuş. Öncelikli hedefimiz 15 yıl önce bölgemize gelen Alman turistlerden daha fazla Alman’ı bölgemize getirmek olmalı. Almanların bölgemizi çok seveceğini düşünüyorum. Dalyan, bana göre geleceğin en önemli turizm alanlarından birisi olacak” dedi.

İztuzu’na hayran kaldılar

Dalyan merkezden verilen startın ardından ralliye katılan araçlar İztuzu yolunu takip ederek Radar tepesine ulaştı ve tepeden Dünya Ünlü İztuzu Plajını görüntüledi. Alman ve Türk gazetecilere Rallinin Dalyan-İztuzu etabı hakkında açıklamalarda bulunan yarışmacılar, Dalyan’a ve İztuzu’na hayran kaldıklarını ifade ederek, “Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldık. İlk fırsatta bölgeye tekrar tatil için geleceğiz” diye konuştular.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.