Balcı, Fethiye’yi tanıtacak

Kültür Bakanlığı yönetmeni ve oyuncu Fethiyeli Özlem Balcı, Fethiye’de “Tekke sanatı” adlı belgesel çekimlerine başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan belgesel çekimleri Seki’de devam ediyor.Seki’de...

Balcı, Fethiye’yi tanıtacak

Kültür Bakanlığı yönetmeni ve oyuncu Fethiyeli Özlem Balcı, Fethiye’de “Tekke sanatı” adlı belgesel çekimlerine başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan belgesel çekimleri Seki’de devam ediyor.

Seki’de Eşref Paşa Türbesi’nde süren çekimlerde gazetecilere bilgiler aktaran Özlem Balcı, “Fethiye’de doğup büyüdüğüm için kendimi borçlu hissediyorum. Bütün belgesellerimi Fethiye’nin çeşitli köylerinde çekmeyi düşünüyorum özellikle Seki köyünde. Bu sene ki belgeselimde Tekke Sanatıyla ilgili belgeselimde Kültür Bakanlığından destek aldım.

Bu belgeselimiz özellikle Bektaşilik ve Alevilik ile alakalı Tekke Kültürünü anlatan Bir belgeseldir. Belgesel için çok uzun zamandır hazırlanıyorum. Çekmek için karar verdiğimde 2010 yılında “Hanım Eli” diye bir belgesel çekmiştim, Yörük Kadınlarını anlatan. Çekim içinde o zaman karar vermiştim. Umarım her şey çok güzel olur” dedi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.