Bahşişoğlu’ndan Bodrum’a ziyaret

Basın İlan Kurumu Muğla Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesine ziyaretlerde bulundu. Ziyarette Bahşişoğlu, resmi ilan adetlerine baktıklarında Muğla genelinde en çok ilan veren kurumun...

Bahşişoğlu’ndan Bodrum’a ziyaret

Basın İlan Kurumu Muğla Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesine ziyaretlerde bulundu. Ziyarette Bahşişoğlu, resmi ilan adetlerine baktıklarında Muğla genelinde en çok ilan veren kurumun Bodrum Belediyesi olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Resmi ilanlarla, kamu kurum ve kuruluşlarına ait reklamların yayınlanmasına aracılık eden Basın İlan Kurumu, yerel seçimlerin ardından büyükşehir olan Muğla ilinde de faaliyete geçti. Basın İlan Kurumu Muğla Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, Muğla ve ilçelerine yaptığı ziyaretler kapsamında Bodrum ilçesine de gelerek önce Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan'ı, ardından Bodrum Belediyesinde Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ile Başkan Vekili Önder Batmaz'ı makamlarında kendisine eşlik eden Bodrumlu basın mensuplarıyla beraber ziyaret etti. Belediye ziyaretinde; Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve Bodrum Ekspres gazetesinin de sahibi Mehmet Özalın, Yarımada gazetesi Yazı İşleri Müdürü Başak Anıl ve gazetenin editörü Tülay Sükün, Çökertme gazetesi imtiyaz sahibi Miyase Hakalan Karlıova ile yazı işleri müdürü Serdar Karlıova yer aldı.

Önce Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ile makamında bir araya gelen Basın İlan Kurumu Muğla Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, Altındağ'a kurum ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bazı insanların farklı sebeplerden dolayı bu resmi ilanları bir rant alanı olarak görüp birden fazla gazete çıkarttıklarını belirten Bahşişoğlu, "Mesela Bodrum'un güzel yanı bu; burada, Bodrum'da böyle bir şey yok." diye konuştu.

"En çok reklam veren Bodrum”

Başkan Yardımcısı Altındağ'a yaptığı ziyaretinin ardından Bodrum Belediye Başkan Vekili Önder Batmaz'ın makamına geçen Bahşişoğlu, Basın İlan Kurumunun, kamu kurumları ve gazete dergilerle olan ilişkilerini Başkan Vekili Batmaz ve basın mensupları ile paylaştı. Bodrum Belediyesinin Muğla genelinde diğer ilçelere oranla en çok reklam veren kurum olduğunu ifade eden Bahşişoğlu, "Durum tespiti yaptığımızda ortaya çıkan sonuç; en çok reklam veren belediyenin Bodrum Belediyesi olduğudur. Resmi ilan adedine bakıyorum, Bodrum Belediyesi hiçbir şeyi atlamıyor; etkinlikleri, dini ve milli bayramları atlamıyor." dedi.

Her gazete ve derginin kamu kurumlarından reklam alamayacağına da vurgu yapan Bahşişoğlu,  "Resmi ilan olarak sizin kanunen vermek zorunda olduğunuz ilanlar var. Şu an Bodrum'daki üç gazetenin dışındaki hiç bir gazete -örneğin ihale ilanları- yayınlayamaz. Resmi reklamı ise bu üç gazete yayınlayabilir ama haftalıklar da eğer bize başvuru yaparlarsa, onlardan istediğimiz şartları yerine getirirlerse; günlük, haftalık, on beş günlük ya da aylık olmuş fark etmez, onlar da bu resmi reklamları yayınlayabilir." şeklinde açıklama  yaptı.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.