BABADAĞ'DA SEZON AÇILDI

Dünyaca ünlü uçuş pisti Babadağ’da uçuş sezonu düzenlenen törenle açıldı. Paraşütçüler kendilerini Mehteran ve Ölüdeniz’in eşiz manzarası eşliğinde boşluğa bıraktılar.Muğla'da 2014 turizm sezonunun startı Vali...

BABADAĞ'DA SEZON AÇILDI

Dünyaca ünlü uçuş pisti Babadağ’da uçuş sezonu düzenlenen törenle açıldı. Paraşütçüler kendilerini Mehteran ve Ölüdeniz’in eşiz manzarası eşliğinde boşluğa bıraktılar.

Muğla'da 2014 turizm sezonunun startı Vali Mustafa Hakan Güvençer tarafından dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ’dan verildi.

Fethiye Belediyesi mehteran takımının marşları ve yamaç paraşütü pilotlarının peş peşe uçuşları eşliğinde 1700 metre yüksekliğindeki Babadağ’da yapılan törenle 2014 yılının Turizm start’ı verildi. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in yanı sıra Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saaatcı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile Turizmciler katıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi odası Güç Birliği şirketinin işletmeciliğini yaptığı Zirve kafe’de düzenlenen törende Babadağ’ın yamaç paraşütü merkezi haline gelmesinde emeği geçen kurum, kuruluş ve sivil toplum ilgililerine Fethiye Kaymakamlığının hazırlattığı plaketler sunuldu. Fethiye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saaatcı, il Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Günay Özütok, Yamaç Paraşütü Pilot Der Başkanı Celal Yıldız, Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, AKUT, UMKE ve diğer ilgililere plaketleri Vali Mustafa Hakan Güvençer, kaymakam Ekrem Çalık ve diğer yetkililer sundu. Fethiye Belediyesi Mehteran takımının Babadağ’ın 1700 metrelik Tefkof pistinde konser verdiği etkinlikte Fethiye’li Türk Halk Müziği Sanatçısı Adem Kazan’da türkü dinletisi sundu. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer eşi Fatma Dilek Güvençer’le yamaç paraşütü yapan sporcuların Tefkof pistinden kalkışını ve çığlıklarını da izledi.

“Muğla turizmi uçuşa geçti”

Törende konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Muğla Turizminde Fethiye’nin kültürel ve sektörel olarak zirvede olduğunu kaydederek Babadağ’ı Fethiye, Muğla ve Türk turizmine kazandıranlara şükranlarını sundu. Vali Güvençer, “Babadağ’ın 1700 metrelik zirvesinden Türk ve Muğla Turizmi uçuşa geçmektedir. İnşallah Turizmde lider ülke olma yolunda da kısa sürede zirveye varırız” dedi.

“Turizm 12 aya yayılmalı”

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da, Babadağ’dan geçen yıl 75 bin kişinin uçtuğunu ve Fethiye’de yılda 1 milyon 300 bin turistin konakladığını söyledi. Çalık, "Muğla’da 3 Milyon olan ziyaretçi sayısını yükseltirken Fethiye’ye ziyaretçi sayısını arttırırken kaliteyi ve niteliği de arttırıp ülkeye bırakılan dövizi de arttırmak gerekir. Fethiye’de Turizmi aylara yayarak daha nitelikli bir turizm gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu yaparken Babadağ’ı korumak öncelikli vazifemizdir. Şu günlerde bir takım protestolar yapılsa da bu dağda yangın önleme yolu projesi çok önceden planlanmış ve ablike edilmiştir” dedi.

“Hedef 5 milyon turist”

Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik ise, Muğla’nın İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok ziyaretçiyi konaklatan destinasyon olduğunu söyledi. Çelik, “Fransa, Amerika, Çin, İspanya ve İtalya’dan sonra ülkemiz 6. olarak yılda 35 Milyon ziyaretçi ağırlamaktadır. Hedef ziyaretçi sayısının 46 Milyon’a yükseltip 5. sıraya yerleşmektir. Bu konuda Bakanlığımız yeni çalışmalar yapmaktadır. Muğla’da Belen Kahvesi projesiyle başlattığımız çeşitlilik faydalı olmuştur. Ayrıca Muğla’da müzeleri 800 Bin kişi müzeleri ziyaret etmiştir. Bu ziyaretçi sayısını 2 Milyona çıkarabiliriz. Muğla’yı yılda 3 Milyon kişi ziyaret etmektedir. 3 milyar dolar gibi bir gelir sağlanmaktadır. Ziyaretçi sayısını 5 Milyon yapıp geliri 5 Milyar dolara yükseltmemiz lazım. Bu da turizmde çeşitliliği, alternatif Turizm hareketlerini arttırarak sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.