Atatürk hayranı İskoç

14 yıldır Marmaris'e tatil için gelen İskoç turist, koluna yaptırdığı Atatürk dövmesi ve Türk bayrağı ile dikkat çekiyor. İskoç turist Hamısh Muır, Türkiye’ye ve Atatürk'e hayran olduğunu söyledi.İskoçya'nın Edinburgh...

Atatürk hayranı İskoç

14 yıldır Marmaris'e tatil için gelen İskoç turist, koluna yaptırdığı Atatürk dövmesi ve Türk bayrağı ile dikkat çekiyor. İskoç turist Hamısh Muır, Türkiye’ye ve Atatürk'e hayran olduğunu söyledi.

İskoçya'nın Edinburgh şehrinden tatil için 14 yıl önce Marmaris'e gelen 56 yaşındaki Hamısh Muır her yerde Atatürk’ün resimlerini görünce Türkiye ve Atatürk hakkında araştırma yaptı. Yaptığı araştırmalar ve okuduğu kitaplarla Atatürk’ü ve Türkiye’yi tanıyan İskoç turist koluna Türk bayrağı ve Atatürk dövmesi yaptırdı. Türkiye’yi çok sevdiğini belirten Muır, “14 yıl önce Türkiye’ye geldiğimde Atatürk hakkında bir şeyler okudum. Atatürk’ün Türklerin kahramanı olduğunu öğrendim. Atatürk’ün önemli bir kahraman olduğunu ve Türklerin lideri olduğunu öğrenince koluma dövme yaptırmaya karar verdim" dedi.

Atatürk, William Wallace ve bayraklar yan yana

Kolundaki Atatürk dövmesini yanına İskoç William Wallace'nin dövmesini yaptıran Muır, "Atatürk ve İskoçya’nın kahramanı William Wallace’nin aynı özelliklere sahip olduğunu öğrendim. Atatürk’ün hayatıyla ilgili kitaplar okuyup araştırmalarda bulundum. Atatürk dövmesinin yanına İskoçların kahramanı William Wallace’nin dövmesini de yaptırdım. Her iki lider de özgürlükleri için savaşmış kahramanlardır" dedi.

Kolundaki Atatürk dövmesini gören vatandaşların bu durumdan çok memnun kaldığını ve kendisiyle fotoğraf çektirdiklerini belirten Muır, yeni bir Atatürk dövmesi daha yaptıracağını söyledi.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.