Artık Trafikte Öncelik Yayaların

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayalara öncelik verilmesi bilincinin kazandırılması amacıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yürütülmeye başlanan “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” etkinliği Muğla’da...

Artık Trafikte Öncelik Yayaların

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayalara öncelik verilmesi bilincinin kazandırılması amacıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yürütülmeye başlanan “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” etkinliği Muğla’da geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla, “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edildi. Bu kapsamda, trafikte yayalara öncelik verilmesi bilincinin yaygınlaşması amacıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatılan trafik etkinliği Muğla Valisi Esengül Civelek’in katılımıyla Muğla Valiliği önünde bulunan Atapark’taki yaya geçidinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe Muğla Valisi Esengül Civelek’in yanı sıra Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, il ve Menteşe ilçe protokolü, öğrenciler,engelli bireyler ve aileler ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN”

Muğla Valisi Esengül Civelek’in talimatıyla başlatılan etkinlikte sürücülere, Vali Civelek, trafik polisleri, engelli bireyler ve öğrenciler tarafından bilgilendirme broşürleri verildi. Etkinliğin başlangıcında konuşan Vali Esengül Civelek, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan etkinlik hakkında bilgi vererek, “Geçiş üstünlüğü yayalarda. Bundan böyle trafik işaretlerinin bulunmadığı, görevli kişilerin bulunmadığı yaya geçitlerinde, kavşak giriş ve çıkışlarında sürücüler; geçitten geçmek üzere bulunan yayalara öncelik hakkı vereceklerdir. Yani yaya geçidinden, okul geçidinden, kavşak giriş çıkışlarında geçmekte olan yayaları gördükleri anda sürücüler yavaşlayacak ve duracaklardır. Trafikte önceliğin yayalarda olduğu bilincinin oluşturulması, bu konuda farkındalık ve duyarlılık yaratılması için İçişleri Bakanlığımızca bugün itibariyle ülkemizde tüm il ve ilçelerde ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ etkinliği başlatılmıştır. Trafikte yaya güvenliği konusunda farkındalık, duyarlılık yaratacak olan bu etkinliğin ilimizde de başarıyla yürütülmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonunda ilkokul öğrencileri trafik polislerinin eşliğinde sürücülere bilgilendirme broşürü dağıttı.

Haber-Fotoğraf: Sevil Yılmaz

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.