Anne ve kızına 20’şer yıl hapis

Seydikemer'in Ören Mahallesinde 2013 yılında intihar süsü verilen olayın cinayet olarak ortaya çıkarılmasının ardından göz altına alınarak tutuklanan anne ve kızının Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasında karar çıktı....

Anne ve kızına 20’şer yıl hapis

Seydikemer'in Ören Mahallesinde 2013 yılında intihar süsü verilen olayın cinayet olarak ortaya çıkarılmasının ardından göz altına alınarak tutuklanan anne ve kızının Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasında karar çıktı. Anne ve kızı kasten öldürme suçunu işledikleri nedeniyle önce 24'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklara iyi hal indiriminden dolayı bu ceza 20'şer yıl hapis cezasına düşürüldü.

Seydikemer İlçesi Ören Mahallesinde evinin yakınındaki bir kayalıkta aşağıya atlayarak intihara teşebbüs ettiği öne sürülen 3 çocuk babası 48 yaşındaki Durmuş Hasan Çiftçi'nin yakınlarının şikayeti üzerine Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve Jandarma tahkikatı derinleştirince eşi Ümmügülsüm Çiftçi ile kızı 18 yaşındaki Keziban Çiftçi tutuklanarak ceza evine konulmuştu. Fethiye Ağır ceza mahkemesinde yargılanan anne ve kızı kasten adam öldürmekten 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Duruşmada tutuklu sanık Ümmügülsüm Çiftçi "suçum yoktur. Tahliyemi istiyorum. Ben eşimi öldürecek insana benziyor muyum. Beratimi istiyorum derken" derken tutuklu sanık Keziban Çiftçi de son sözlerinde haksız tahrikin ne demek olduğunu bilmediğini olay sırasında kardeşlerinin olmadığını annesinin de beratını istediğini söyleyerek "Ben vicdanen suçsuz olduğuma ve masum olduğuma inanıyorum. Kardeşlerim hiç bir şekilde bu olaya karışmamıştır" dedi. Sanıklar Keziban Çiftçi ve Ümmügülsüm Çiftçi önce 24'er yıl hapis cezasına ardından bu ceza takdir indirimiyle 20'şer yıl hapis cezasına çevrildi. Davadaki suça sürüklenen çocuklar İ.Ç ve P.Ç'nin kasten öldürme suçunu işlediklerini gösterir sabit delil olmamasından dolayı beraatlerine karar verilirken, anne Ümmügülsüm Çiftçi ve kızı Keziban Çiftçi'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Olay nasıl olmuştu

Seydikemer'e bağlı ören mahallesinde evinin yakınındaki bir kayalıktan 2 yıl önce yüksek bir kayalıktan aşağıya atlayarak intihara teşebbüs ettiği ileri sürülen Durmuş Hasan Çiftçi’nin yakınlarının şikayeti üzerine gözaltına alınan eşi ve kızı aylar sonra tutuklanmıştı. Olay, Ören mahallesinde 2013 yılı içinde Kurban Bayramı tatilinde meydana gelmişti. Evinin yakınındaki bir kayalıktan aşağıya atlayarak intihara teşebbüs ettiği ileri sürülen evli ve 3 çocuk babası Durmuş Hasan Çiftçi, kaldırıldığı Fethiye Devlet Hastanesi’nde 27 gün süren tedavinin ardından hayatını kaybetmişti. Çiftçi’nin yakınlarının olayın intihar değil cinayet olduğu yönündeki iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı. Olayın ardından Ören köyü Yuvadere Mahallesindeki ikametlerinden ayrılarak Fethiye’de ev tutan Durmuş Hasan Çiftçi’nin eşi Ümmügülsüm Çiftçi (48), kızları Keziban Çiftçi (18) ve P.Ç. (17) ile oğlu İ.Ç. gözaltına alınmışlardı. Muğla Adli Tıp Kurumu’ndan olayın intihar olmadığı şeklinde gelen raporun ardından gözaltına alınan 4 şüpheli Fethiye Adliyesine sevk edilmişti. Geç saatlere kadar sorgulanan Ü.Ç ve kızı K.Ç tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişlerdi. Çiftçi’nin diğer çocukları F.Ç. ve İ.Ç 'de serbest bırakılmıştı.

Bu haber toplam 188 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.