Anlamlı projenin tanıtımı yapıldı

Kasım ayı içerisinde protokolü imzalanan Bayrağımın Altında Ne Var Projesinin tanıtım töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi.Menteşe Kaymakamlığı ve Menteşe İlçe Eğitim Müdürlüğünün koordinesiyle Muğla Sıtkı...

Anlamlı projenin tanıtımı yapıldı

Kasım ayı içerisinde protokolü imzalanan Bayrağımın Altında Ne Var Projesinin tanıtım töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Menteşe Kaymakamlığı ve Menteşe İlçe Eğitim Müdürlüğünün koordinesiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Menteşe Emniyet Müdürlüğü, Menteşe Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) arasında ‘Bayrağımın Altında Ne Var?’ projesinin tanıtım töreni gerçekleştirildi. 9 Kasım Perşembe günü protokolü imzalanan projenin tanıtım töreni, 30 Kasım Perşembe günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Muğla Valisi Esengül Civelek başta olmak üzere il protokolünün katılım sağladığı törende, MUTSO adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferudun Öztürk yer aldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Menteşe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şen, “Projenin amacı öğrencilerin ülkesini her anlamda tanıması ve toplum olma bilinci ile milli manevi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasıdır. Proje Menteşe ilçesinde bulunan tüm resmi, özel ana okul, ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanacak” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti ve projeyi okullarda uygulayacak öğrencilere başarılar diledi.

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ise şunları kaydetti: “Bayrağımın Altında Ne Var? projesi, vatanımızın her köşesinin karış karış tanıtılmasına ilişkin bir proje. 81 il ve Lefkoşa, okullar tarafından tek tek incelenerek tanıtılacak. Vatan topraklarında ne gibi zenginlikler olduğu, hem ekonomik hem de sosyal açıdan çocuklarımıza öğretilecek. Emeği geçen herkesi kutlarım.”

Konuşmaların ardından proje kapsamında tanıtılacak illere ilişkin görüntüler aktarıldı ve projenin tanıtım sunumu gerçekleştirildi.

Tanıtımların ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşturulan bir koro konser verdi ve ana sınıfı öğrencileri müzikleri işaret dilinde izleyicilere aktardı.

‘Bayrağımın Altında Ne Var?’ Projesi

Ülkemize ait değerlerin bulunduğu bulmacaların hazırlanarak okullara dağıtımının yapılarak çözdürülmesinin sağlanması. Anaokullarında ‘’Bir İlimizi de Sen Bul’’ adlı Türkiye Yapbozunun hazırlanması. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde okullara bayrağı sırtında taşıyanlar konulu seminerin verilmesi, olimpiyat etkinliklerinin düzenlenmesi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat ile Türkçe Öğretmenlerine yönelik ‘’Memleket Yolculukları’’ ve ‘’Memleket Şiirleri’’ konulu eğitim çalıştaylarının yapılması. 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu panellerin düzenlemesi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü işbirliği ile geleneksel çalgılarımızın tanıtımın yapılması. ‘Ülkemiz ve İnsanlarımız’ temalı şiir dinletisi. ‘6 Mayıs Hıdrellez Günü’ çerçevesinde ‘Ülkem İçin Bir Dilek tut’ temalı etkinlikler yapılması. Muğla Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ve paydaşlarla Türk halk müziği öğretmen ve öğrenci korosu kurulması. Kocamustafendi İlkokulu öğrencileri tarafından işaret dili müzik korosunun kurulması, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi İşbirliği ile resim ve fotoğraf sergisinin yapılması, ‘’Muğla Şehitleri’’ temalı anma programları hazırlanması, 81 okul tarafından hazırlanan 81 il ve Lefkoşa’nın Tanıtımın yapılması gibi çalışmalar gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.