Alternatif Yem Bitkisi üretimi artıyor

Seydikemer İlçesi Ortaköy Mahallesinde gerçekleştirilen tarla gününe Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, İlçe Müdürü Engin Maraşlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri...

Alternatif Yem Bitkisi üretimi artıyor

Seydikemer İlçesi Ortaköy Mahallesinde gerçekleştirilen tarla gününe Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, İlçe Müdürü Engin Maraşlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve birçok üretici katıldı.

İlçe Müdürü Engin Maraşlı İlçede yem bitkisi alan çiftçi sayısının gün geçtikçe arttığını, hayvancılığın karlı olabilmesi için yem bitkisi yetiştirmek gerektiğini, dışardan beslemeyle bu işletmelerin döndürülemeyeceğini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, uygun bakım ve şartlarda hayvanlarda verimliliğin artacağını, hayvancılık sektörünün gelişebilmesi için desteklendiğini, yem bitkilerinin de bu destekler kapsamında olduğun belirtti. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken üreticinin yaşamın her alanında gelişmeleri takip ettiği kadar tarımda da yenilikleri takip etmesi gerektiğini ifade ederek;  “Bizler nasıl her gün sadece ekmekle beslenmiyorsak hayvanlara da sadece saman vererek besleyemeyiz ve onlardan verim bekleyemeyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Hakan Çağatay Başaran Lenox yem bitkisi hakkında teknik bilgi verdi. Ardından tarlada yapılan hasadın ardından İl Müdürlüğü personeli tekniker Ünal Yılmaz silaj yapımını hem gösterdi hem de anlattı.

Ula İlçesi Karabörtlen Mahallesinde gerçekleştirilen tarla gününe ise  İlçe Müdürü Süleyman Kurnaz, diğer ilçe müdürleri, teknik personeller, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı.

İlçe Müdürü Süleyman Kurnaz yaptığı konuşmada yem bitkisinin hayvancılıktaki önemine değindi.Kurnaz,  Lenox yem bitkisinin protein değerinin çok yüksek olduğunu, balya ve silaj olarak kullanılabileceğini söyledi.

Ayrıca Genç Çiftçi Desteğine değinen Kurnaz, destek ve çalışmaların ilçeleri için hayırlı olmasını diledi. Konu hakkında teknik bilgiyi ilçe müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Alper Uslu verdi.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.