Aldan: Seki Barajı yılan hikayesine döndü

Temeli 2013 tarihinde atılan ve 2016 yılında bitirileceği belirtilen Boğalar Seki Barajı’nın yapımı yılan hikayesine döndü.Sulama amaçlı olarak düşünülen ve bölge tarımı için çok önemli olan Seki Baraj inşaatı 1,5...

Aldan: Seki Barajı yılan hikayesine döndü

Temeli 2013 tarihinde atılan ve 2016 yılında bitirileceği belirtilen Boğalar Seki Barajı’nın yapımı yılan hikayesine döndü.

Sulama amaçlı olarak düşünülen ve bölge tarımı için çok önemli olan Seki Baraj inşaatı 1,5 yıllık çalışmanın ardından durdurulmuş ve o günden beri herhangi bir çalışma yapılmamıştı. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, 11 Ağustos 2017 tarihinde TBMM’ye Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu’nun cevaplandırması istemiyle verdiği bir soru önergesi ile konuyu gündeme taşımıştı.

Önergesinde, 2013 tarihinde inşaat ihalesini kazanan firma sahibinin ortadan kaybolduğunu anımsatan Aldan, “2016 tarihinde bitirilmesi planlanan Bağalar Seki Barajı’nın inşaatı neden durdurulmuştur? İhaleyi alan müteahhit firmanın inşaatı devam ettirmesi beklenmemektedir. Bu durumda yeni bir ihale yapılması düşünülmekte midir? Bölgemiz tarımı için son derece önemli olan Boğalar Seki Barajı’nın ne zaman tamamlanarak faaliyete geçirileceğine dair belirlenmiş bir takvim var mıdır?” sorularına cevap aradı.

Önergeye üç ay sonra cevap veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baraj çalışmaları sırasında, inşaat alanında heyelanlar meydana geldiği için 2015 tarihinde inşaatın durdurulduğunu belirtti. 22 Mayıs 2017 tarihinde yeniden ikmal ihalesine çıkıldığını belirten Eroğlu, ihale için 900 gün süre verildiğini ve ihale sürecinin devam ettiğini söyledi.

Bakan Eroğlu’nun, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın soru önergesine verdiği cevap şöyle: “Baraj inşaatında gövde sıyırma kazıları esnasında ilk olarak 2014 yılı sonunda, daha sonra derivasyon giriş ve çıkış portallarında heyelanlar meydana gelmiştir. Dolusavak kazıları esnasında, 11.08.2015 tarihinde 3. defa ciddi boyutta heyelanlar oluşmuş, bunun üzerine dolusavak kazıları durdurulmuştur. Jeoteknik gerekçeler ve oluşan heyelanların keşfe etkisi sebebiyle işin tamamlanamayacağı anlaşılmıştır. Bu sebeple işte tasfiye süreci başlatılmış olup, ikmal ihalesine çıkılmıştır.

İlk ihaleyi alan yüklenici HMP İlt. İnş. Enj. Taah. San. ve Tic. A.Ş. + PINAR Telekomünikasyon İnş. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı ile tasfiye protokolü imzalanmıştır. Söz konusu iş, kapsamında bulunan rölekasyon yolları tamamlatılıp tasfiye edilecektir. Kalan kısımlar için 22 Mayıs 2017 tarihinde ikmal ihalesine çıkılmıştır. Boğalar Seki Barajı İkmal İnşaatı ihalesinde verilen süre 900 gün olup ihale süreci devam etmektedir.”

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.