Aldan, Milas-Yatağan karayolunu sordu

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, ölüm yolu olarak adlandırılmaya başlanan Yatağan-Milas Karayolunun termik santral yakınlarından bölümünün yapımının gecikmesini Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a...

Aldan, Milas-Yatağan karayolunu sordu

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, ölüm yolu olarak adlandırılmaya başlanan Yatağan-Milas Karayolunun termik santral yakınlarından bölümünün yapımının gecikmesini Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sordu.

“Milas-Yatağan arasındaki karayolu, uzun yıllar dar ve virajlı bir yoldu. Özellikle yaz aylarında turizmin yoğun olduğu dönemde, bu yolun yetersizliği çok sayıda kazaya neden oluyordu.

Daha sonra yapılan duble yol ile Milas ile Yatağan arasındaki mesafe kısaldı hem de trafik rahatladı. Bugün, Milas’tan termik santrale kadar olan bölümü duble yol olduğu için rahat ancak, yolun Yatağan çıkışından termik santrale kadar olan 6-7 km’lik bölümü henüz tamamlanmadı. Şu anda duble yol yapımı bu bölümde durdurulmuş durumda. Uzun süredir herhangi bir çalışma yapılmamaktadır.

Termik santralde çalışan işçiler ve santrale kömür taşıyan araçlar nedeniyle çok yoğun bir trafiğe sahip olan yol, turizm sezonu ile birlikte daha da yoğunlaşmış durumda. Bu nedenle sıklıkla trafik kazaları meydana gelmektedir. Medyada yer alan haberlere ve yerel yöneticilerden alınan bilgilere göre, Yatağan-Milas karayolunda, son birkaç haftada, biri ölümlü olmak üzere çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Kazaların son bulması için yol düzenleme çalışmasının bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.” Değerlendirmesinde bulunan Aldan, Meclise verdiği soru önergesi ile Bakan Arslan’dan şu sorulara cevap istedi:

-Milas-Yatağan Karayolu’nun Yatağan-termik santral arasındaki yol yapım çalışmaları neden durdurulmuştur? Çalışmalar ne zaman başlayacaktır?

-Yatağan ile termik santral arasındaki duble yolun ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.