Alban’dan tepki, Demir’den cevap

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’e belediye binasına asıldığını iddia ettiği “Evet” pankartından dolayı tepki gösterip pankart kaldırmaya, kendisini referandum sürecinde tarafsız...

Alban’dan tepki, Demir’den cevap

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’e belediye binasına asıldığını iddia ettiği “Evet” pankartından dolayı tepki gösterip pankart kaldırmaya, kendisini referandum sürecinde tarafsız olmaya davet ederken; Belediye Başkanı Mehmet Demir ise pankartın belediye binasına değil belediye yanındaki iş merkezi binasına asıldığını, Alban’ın açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Pankartla ilgili olarak Alban; " Türkiye 16 Nisan'da geleceği ile ilgili önemli bir kararı vereceği referandum sürecine giderken iktidar devletin bütün imkanlarını kullanmakta hatta 18 Mart Çanakkale Zaferi törenlerini bile kampanyalarına alet etmektedir. Farklı şehirlerde hayır kampanyası yapan vatandaşlarımıza, araçlarına, salonlarına sözlü ve fiziki saldırılar yapılırken Muğla Kavaklıdere ilçemizde Belediye Başkanı kararımız evet yazısını belediyenin binasına asmaktadır. Daha Referandum sonucu belli olmadan Resmi Kurumların bu şekilde tutum sergilemeleri önümüzdeki sürecin nasıl olabileceğini, nelerin yapılabileceğini açıkça ortaya koymaktadır.

Kavaklıdere Belediye başkanını 16 Nisan referandum sürecinde tarafsız olmaya HAYIR oyu verecek vatandaşlarımıza da saygı duymaya davet ediyorum. Ayrıca resmi kurumlarda propaganda yapılmaması kuralına uymayan Belediye Başkanı'nı bir an önce o evet yazan pankartı indirmeye davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlarımız demokratik parlamenter sistemin devamı ya da bakanlar kurulu yetkilerini bile bir kişiye veren başkanlık sistemini 16 Nisanda oylayacaklar. Bu süreçte hayır diyen vatandaşlarımıza terörist diyen, toplumu kutuplaştıran ve devletin imkanlarını propaganda için kullanan siyasileri kınıyor, herkesin demokratik, eşit bir ortamda özgürce oylarını kullanabileceği ortamın yaratılması gerekliliğine inanıyorum.’’ Diyerek tepki göstermişti.

“Pankart belediye binamızda değil”

CHP İl Başkanı Mürsel Alban’ın eleştiri ve açıklamasına cevap veren Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Alban’ın açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını, pankartın ise belediye binasına değil belediye yanındaki iş merkezine asıldığını söyledi.

Demir; “ CHP İl Başkanı Mürsel Alban’ın yapmış olduğu basın açıklamasında Kavaklıdere Belediye Başkanlık Hizmet Binamızda “Kararımız Evet ” Pankartının asılı bulunduğu yönündeki söylem ve basın açıklamaları tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Hiç bir zamanda Kavaklıdere Belediye hizmet binamıza böyle pankartı bu güne kadar asılmamıştır.

Anlaşılan o ki, siyasi partilerin belirtilen tarih ve saatte ilçe seçim kurullarına teslim etmeleri gereken Sandık Başkan Aday Listelerini nereye teslim edeceğini bilmeyen ve teslim edemeyen Kavaklıdere CHP İlçe Başkanı, İl Başkanının karşısında yaşadığı ezikliği ve mahcubiyeti ortadan kaldırmak için Kavaklıdere Belediye Başkanlık binasına evet pankartı asılı diye CHP İl Başkanına yalan yanlış bilgi aktardığını düşünmekteyim.

Kavaklıdere Belediye Başkanlık Binamızda “Kararımız Evet” yazılı pankart asılı diye basın açıklaması yapma gayretine giren CHP İl Başkanını Kavaklıdere Belediye Başkanlık binamıza davet ederek pankartının Kavaklıdere Belediye Başkanlık Binamızda mı yoksa çoğunluğu özel şahısların mülk sahibi olduğu Belediye Başkanlık binamızın yan tarafındaki iş merkezi binasında mı asılı bulunduğunu görmeye davet ediyorum.” Diye cevap verdi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.