Alban’dan, AK Parti’ye eleştiri

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban AK Parti'nin izlediği politikalar, açıklamalarla ülkeyi ayrıştırmaya devam ettiğini, merhum Bülent Ecevit'e dil uzatan,müftülere istesek de istemesek de geçirilmek istenen yasadan sonra Türkçülük'e...

Alban’dan, AK Parti’ye eleştiri

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban AK Parti'nin izlediği politikalar, açıklamalarla ülkeyi ayrıştırmaya devam ettiğini, merhum Bülent Ecevit'e dil uzatan,müftülere istesek de istemesek de geçirilmek istenen yasadan sonra Türkçülük'e de laf edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; "Ülkemiz ne yazık ki ekonomik, tarımsal anlamda kötü günler geçirirken, vergilerle gariban vatandaş biraz daha garibanlaştırılırken, kendi kendine yeten bir ülkeden samanı Bulgaristan'dan eti Sırbistan'dan ithal eder hale gelmişken birileri gündemi değiştirmek için önce Kıbrıs'ta destan yazan Karaoğlan Ecevit'e laf ediyor. Daha sonra hiçbir hatasından ders almayan çocuk gibi, kandırıldık, yanıldık demesine sebep olan imamlar, müftülere nikah kıyma yetkisini istesek de istemesek de altını çizerek, açıkça demokrasiyi ayaklar altına alarak açıklıyor. Muhtarlar toplantısında Türküm demek hakkındır ama Türkçülük yapmak bölücülüktür diyor. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Kuvayi Milliye ruhuyla Türküyle, Kürdü ile Çerkez'i, Laz'ıyla bu millet düşmanı yurdumuzdan atmış Ata yurdunu düşmandan temizlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözünü bu nedenle söylemiş milleti aynı çatı altında birleştirmiştir. Daha fazla iktidarda kalmak,oy almak, ülkeyi OHAL ile yönetmek için demokrasiden, özgürlüklerden taviz vermek, Türk Milleti'nin değerlerini, şahsiyetlerini küçük gösteren açıklamalar yapmak ve vatandaşlarımızı ayrıştırmaya çalışmak tam da AK Parti'ye yakışan bir davranıştır." dedi.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin Tıp Fakültesi'nin açılışının tarihini açıklamasına da değinen CHP İl Başkanı Mürsel Alban üniversitenin rektörü, Tıp Fakültesi'nin dekanı varken açıklamayı siyasi parti temsilcisinin yapmasının Beşiktaş'ın stadını biz yaptık teşekküre gerek yok mantığı ile aynı olduğunu söyledi. Muğla'nın devlete ödediği verginin onda birini yatırım olarak ancak alabildiği bugünlerde Muğla'ya Türkiye'nin tek paralı tünelini, en pahalı TOKİ'yi reva gören iktidarın İl Başkanı'nın resmî bir açılışı açıklamasının yanlış ve saygısızlık olduğunu söyleyen Alban, “AK Parti İl Başkanı vatandaşın parasıyla hovardalık yapılmayacağını bilmesi gerekir” dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.