Alban: Özür dile ve istifa et!

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin; “ Bu millet Kurtuluş Savaşından bu yana 15 Temmuz’a kadar hiç bedel ödememiştir” sözlerine sert bir şekilde tepki gösterirken; “Bu milletten,...

Alban: Özür dile ve istifa et!

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin; “ Bu millet Kurtuluş Savaşından bu yana 15 Temmuz’a kadar hiç bedel ödememiştir” sözlerine sert bir şekilde tepki gösterirken; “Bu milletten, dedelerinden, ecdadından özür dile ve istifa et.” Dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin açıklamalarına sert tepki gösterirken, özür dileme ve istifa etme çağrısında bulundu. .

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Yatağan AK Parti İlçe Danışma toplantısında; “Türkiye Cumhuriyeti kurulurken bu millet hiçbir bedel ödememiştir, ta ki 15 Temmuz’a kadar” açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’yi önce milletimizden özür dilemeye ardından da istifa etmeye davet etti.

“Kandırıldık ve mağdur edebiyatı yapmayın.”

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “Türkiye Cumhuriyeti kurulurken, vatan toprakları Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde düşman işgalinden kurtarılırken bedel ödemeyen tek kesim mandayı kabul etmek isteyen Vahdettin gibi düşünenlerdi. Doğusundan batısına Kuvayi Milliye anlayışıyla bir araya gelen Türk Milleti düşmanı Kurtuluş Savaşı ile yurttan söküp atmış, bağımsız, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

AK Parti İl Başkanı tarihi gerçekleri bilmediği için değil, Cumhuriyet’i, kazanımlarını, demokrasiyi içine sindiremediği için bu cümleleri kurarak belki de dedelerinin bile kemiklerini sızlatmıştır.

Özellikle konuşmasında bedeli 15 Temmuz’da ödedik kısmına getirmesi ise asıl niyetini ortaya koymaktadır. 15 Temmuz sürecine bu ülkeyi getiren, Fetö terör örgütüne ne istediyse veren, beraber aynı yollarda yürüyen, bu hasretlik bitsin türküleri söyleyen, bu örgütün mensuplarını devletin en önemli kadrolarını yerleştiren, Ergenekon gibi uydurma delillerle açılan davanın savcısına zırhlı arabasını veren ve bu milletin şanlı ordusunun askerleri içeri atılırken Ergenekon davanın savcısıyım diyen kendi partisi değil midir?

15 Temmuzda kaybettiğimiz 247 vatandaşımız bir bedel değildir. Bu millet sizlerin siyasi çıkarları, iktidar hırsı, tavizleriniz yüzünden 15 Temmuz’da şehitler vermiş, açılım adı altında da bu ülkeyi getirdiğiniz nokta yüzünden şehitler vermeye devam etmektedir. Bu ülkenin şehitleri üzerinden bile siyaset yapma isteğiniz yüzünden şehitlerimizi 15 Temmuz şehitleri ve şehitler diye ikiye ayırdınız. Artık Yeter, Milletimize kandırıldık ve mağdur edebiyatı yapmayın.” dedi.

AK Parti Seydikemer toplantısında Atatürk ve Türk Bayrağı’nın aşağıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın fotoğrafının üstte olmasının da AK Parti’nin siyasi düşüncesinin göstergesi olduğunu söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Atatürk ve Cumhuriyet’in kazanımları ile bugünlere gelenlerin, milletvekili, il başkanı olanların bu millete karşı sorumluluklarını doğru ve dürüst şekilde yapması gerektiğini söyledi.

Alban; “Türkiye Cumhuriyeti’nde özgürce, demokrasi ile yaşayabiliyorsanız, seçme, seçilme hakkına sahipseniz, kürsüye çıkıp fikirleriniz bilgisizce de olsa konuşabiliyorsanız bunu Atatürk’e ve Cumhuriyet’e borçlusunuz. Milletimize doğru, dürüst hizmet ederek ya bu borcunuzu hakkıyla ödeyin ya da işgal ettiğiniz koltukları terk edin. Artık bu millet kandırılan, bugün söylediğini diğer gün yalanlayan siyasetçiler istemiyor.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.