Akyaka’nın dünü, bugünü ve yarını konuşuldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akyaka’nın Dünü Bugünü Yarını konulu Arama Konferans Akyaka Yücelen Otel’de gerçekleştirildi.Konferansa Muğla Valisi...

Akyaka’nın dünü, bugünü ve yarını konuşuldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akyaka’nın Dünü Bugünü Yarını konulu Arama Konferans Akyaka Yücelen Otel’de gerçekleştirildi.

Konferansa Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Vali Yardımcıları Kamil Köten ve Mehmet Fikret Çavuş, Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, akademisyenler, şehir plancıları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Konferansta konuşan Vali Civelek, Akyaka’nın doğal ve kültürel özelliklerine değinerek, “Bugün Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğümüzce düzenlenen Akyaka’nın Dünü Bugünü Yarını Arama Konferansına ortak akıl ve irade beyanıyla katkı sağlamak üzere bir aradayız. Hepimiz biliyoruz ki Akyaka dünden bugüne doğal ve kültürel güzelliklerini, özelliklerini koruyan, sakin şehirler arasında yer alan, geleneksel turizme, doğa sporları turizmine elverişli, huzurlu, şirin bir tatil beldesi olarak, sadece Muğla’mızın değil, ülkemizin de örneği az bulunacak cennetten bir köşesidir” dedi.

Akyaka’nın son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü belirten Vali Civelek, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmanın önemli ve tam zamanında olduğunu vurguladı.

Vali Civelek, “Turizmde doğasına dokunulmamış destinasyonların çok daha fazla ilgi gördüğü bir gerçektir. Bu gerçekten hareketle değişen, gelişen şartlara ve ihtiyaçlara göre sahip olduğumuz doğal, kültürel özelliklerimizle bütünleşerek, Akyaka’nın sahip olduğu turizm kimliği doğrultusunda, Akyaka’nın gelişimini belirleyecek, geleceğine yön verecek, bu ortak akıl toplantısını çok önemli ve anlamlı buluyorum” diye konuştu.

Akyaka’nın sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu konferansta “Akyaka’yı Siz Muğlalılara Sorduk” adlı mülakat çalışmasının sunumu yapıldı.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.