AKUT her canlının imdadına yetişiyor

AKUT insan, hayvan ayırt etmeden her canlının imdadına koşarak yaşamını kurtarıyor. Fethiye’de 25 metrelik çam ağacına ayakları misina ile bağlanmış halde bulunan Martı, AKUT’un 2 saatlik bir uğraşı sonucu kurtarılarak...

AKUT her canlının imdadına yetişiyor

AKUT insan, hayvan ayırt etmeden her canlının imdadına koşarak yaşamını kurtarıyor. Fethiye’de 25 metrelik çam ağacına ayakları misina ile bağlanmış halde bulunan Martı, AKUT’un 2 saatlik bir uğraşı sonucu kurtarılarak tekrar özgürlüğüne kavuşturuldu.

Fethiye ilçesinde bir koyda 25 metrelik çam ağacına misina ile iki ayaklarından bağlanmış vaziyette görülen martı AKUT ve İtfaiye ekibinin iki saatlik operasyonu ile kurtarıldı.

Martının bağlı olduğu dala kadar güçlükle çıkan AKUT üyesi dalı kesip kopartınca misina takıldığı yerden çıkarak martıyı özgürlüğe uçurdu.

Fethiye’nin küçük boncuklu koyuna denize girmeye gelen Ali İhsan Sarışlı isimli şahıs çocuklarıyla denizde yüzerken koyun kıyısında yaklaşık 25 metre yüksekliğindeki çam ağacında baş aşağı çırpınan bir martı gördü. Bir süre martıyı izledikten sonra ayağına dolaşmış bir misina ile takılı olduğunu fark etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye grup amirliği ve AKUT’ tan yardım istedi. AKUT ve itfaiye ekipleri martının takıldığı yere nasıl çıkılabileceğini ve martıyı nasıl kurtarabileceklerinin planını yaptılar. Yaklaşık 25 metre yüksekliğindeki çam ağacına AKUT üyesi Umut Ayan halat yardımıyla güçlükle çıktı. Çam ağacının üzerinde martının bulunduğu yere yakın bir dala istasyon kurdu. Uzun süredir dalda takılı kaldığı, aç ve susuz olduğu tahmin edilen martının sık sık çırpınması dikkat çekti. AKUT’UN martıyı kurtarma operasyonu koyun plajındaki ve denizde yüzen tatilciler tarafından ilgi ile izlendi. Operasyonu çevredeki teknede bulunan tatilcilerde izleyip sık sık alkış yaptı. AKUT üyesi Umut Ayan’ın dalı kesmesi ve kestiği ayağı ile ittirmesi sonucu martının ayağındaki misina takıldığı yerden çıkınca martı deniz üzerinde özgürlüğüne uçtu. Bu sırada tatilciler AKUT ve İtfaiye ekibine alkış tuttular. Tatilci Ali İhsan Sarışlı sabah saatlerinde koyda yüzerken çocuklarının çam ağacında takılı vaziyette martı gördüklerini hemen İtfaiye ve AKUT’tan yardım istediklerini iki saatlik çalışmayla martıyı kurtardıklarını söyledi.

AKUT operasyon sorumlusu Fatih Işıkta çam ağacında martının kurtarılmayı beklediği ihbarını alınca 7 kişilik ekiple operasyon yaptıklarını söyledi. Işık yaklaşık iki saatte itfaiye ekibi ile birlikte martıyı bulunduğu yerden kurtardıklarını kendilerinin sadece insan değil canlı olan her şeyi kurtarmaya hazır olduklarını belirtti.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.