Aktaş güven tazeledi

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi’nin yapılan olağan genel kurulunda mevcut başkan Muhammet Aktaş tekrar seçilerek güven tazeledi.Köyceğiz ilçesine faaliyet gösteren 598 ortaklı Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nin (DALKO) olağan...

Aktaş güven tazeledi

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi’nin yapılan olağan genel kurulunda mevcut başkan Muhammet Aktaş tekrar seçilerek güven tazeledi.

Köyceğiz ilçesine faaliyet gösteren 598 ortaklı Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nin (DALKO) olağan genel kurulunda mevcut Başkan Muhammet Aktaş, beşinci kez güven tazeledi.

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifinin (DALKO) Olağan Genel Kurul Kongresi'ne, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Okan Bilgiç, Ortaca Esnaf Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin, Şoförler Odası Başkanı Halil Erpek, Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, Kooperatif Ortakları ve davetliler yer aldı.

Yapıla Olağan Genel Kurul Kongresi'nde kooperatif ortaklar tarafından verilen bir önerge ile Divan Başkanlığına Atilla Gültekin, Divan Başkan Yardımcılığına Gürsel Kocaöz; Kâtiplikleri ise, İskender Öztürk, Sezgin Övünç, Hüseyin Metin ve Recai Keçeci getirildi.

Divan Başkanlığının oluşması ile birlikte Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra 2013 Mali Yılı hesap bilançoları ile Denetim Kurulu tarafından okunan raporlar oylanıp, ortaklar tarafından oy birliği ile kabul edildi. Yapılan konuşmalar bitiminde gelen konuklara ve üyelerine Kooperatif Bahçesinde hazırlanan balık ikramı edildi. Yemek sonrasında seçime geçildi.

Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının ibrası oylaması bitiminde diğer aday Arif Yalılı’nın yaptığı suçlamalara karşı söz alan Muhammet Aktaş; “Sigortasız işçi çalıştırdığımı söyleyenler yalan söylüyor; bununla ilgili bir işçi şikâyette bulundu ona da savcılık tarafından yalan beyandan dava açıldı. Bizim alnımız ak meydanımız pak. Siz zamanında üç dönem başkanlık yaptınız. Ortağına 10 tane balık kuponu veremedin; utanmadan buraya gelip aday oluyorsun. Bir hiç uğruna bu kuruma kötülük yapmayın. İşiniz gücünüz entrika. Ne sigortaya ne de herhangi bir resmi daire bir kuruş borcumuz yoktur. 528 bin lira kıdem tazminatı ödedim. Bunla ilgili olarak yönetim kurulu kararı aldım. Sadece faiz kaybı nedeni ile dava açıldı. 14 davadan takipsizlik kararı çıktı. Sadece faiz kaybı nedeniyle mahkeme sürüyor. Ondanda Allah’ın izniyle beraat edeceğiz. İnsanları kandırmayın, şeytan taşlamaktan ibadet etmeye fırsat bulamıyoruz. Burası senin bıraktığın DALKO değil; milletin kafasını bulandırmayın. Sen buraya gelirsen neler yapacağını plan ve projeni anlat. Sayın Genel Kurul; ben bu dönem aday olmayacaktım. Baktım karşımda bunlar var. Dine söven Müslüman olsa dedim ve DALKO’yu bunlara bırakmamak için aday oldum. Ben bir buçuk yıldır hakkı huzur almıyorum. İşçim açken ben tok yatamam. Sizler oldukça ben her zaman her şeye varım. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun“ dedi.

Konuşmaların bitiminde ise seçimlere geçildi. Yapılan oylama sonunda diğer Aday Arif Yalılı 215 oy alırken, mevcut Başkan Muhammet Aktaş 308 oy alıp, ortakları tarafından 5. kez seçilmiş oldu. Yeni Yönetim Kurulu ise, Muhammet Aktaş, Halil Kesici, Yıldıray Keceçi, Atal Akay ve Yahya Dipdağ Yönetim Kurulu’nu oluştururken, Denetim Kurulu’na da Ahmet Köse, Hamdi Aydın ve Hilmi Yiğitcan seçildi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.