Akça’ya ve eleştirilere cevap

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı bir açıklama ile; yerel basında bazı köşe yazarları ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Gültekin Akça tarafından ileri sürülen “ Büyükşehir...

Akça’ya ve eleştirilere cevap

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı bir açıklama ile; yerel basında bazı köşe yazarları ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Gültekin Akça tarafından ileri sürülen “ Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün darbe girişiminden sonra sessiz kaldığı ve demokrasi nöbeti için toplanan halkın yanında olmadığı” yönündeki eleştirilerin gerçekleri yansıtmadığını belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada;  yerel basında bazı köşe yazarları ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Gülten Akça tarafından Osman Gürün’ün  darbe girişiminde sessiz kaldığı yönündeki iddilara cevap verilirken, bu iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün hakkında yerel basında bazı köşe yazarlarının ve  AK Parti  Büyükşehir Belediyesi meclisi Grup Başkan Vekili Av. Gültekin Akça’nın açıklamalarıyla 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sessiz kaldığı, meydanlarda toplanan kalabalıkların yanında olmadığı iddia edilmişti. Ayrıca AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete bir yerel gazeteyi ziyarette kendisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü sürekli telefonundan aradığını ama kendisine dönüş bile yapmadığını iddia etmişti.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, AK Parti  Muğla il başkanı iddia edildiği gibi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü aramadığı ileri sürüldü.

Ayrıca; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 15 Temmuz tarihinde demokrasiye ve cumhuriyete yapılmak istenen darbe girişiminden hemen sonra sosyal medya hesapları üzerinden “Ülkemizde dün akşamdan beri yaşanan, cumhuriyetimize ve kazanımlarına zarar veren gelişmeleri kaygıyla izledik. Gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve fedakar Türk milletimiz tarafından kurulan cumhuriyetimize, demokrasimize, özgürlüklerimize, parlamenter sisteme, insan haklarına sahip çıkma günüdür. Türkiye darbe girişimlerinden çok çekti, ülkemize geçmiş olsun.” mesajını yayınladığı ifade edilirken, Muğla Valisi Amir Çiçek’i arayarak Büyükşehir Belediyesi ve şahsı olarak Muğla’da yapılması gereken her ne var ise göreve hazır olduklarını bildirdiği ve bütün birimlerini bu doğrultuda hazır hale getirdiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün bir televizyon programına yaptığı şu konuşmalara da yer verildi: “Öncelikle hepimize geçmiş olsun, kayıplarımız ve yaralılarımız var, bunlar çok acı ve büyük rakamlar. Türkiye, Türkiye demokrasisi bunu hak etmiyor. Daha önceden bir takım belirtileri olan, çeşitli şekillerde haklarında takibata alınmış olan bu olayın bu hale gelmesinden çok daha önce tedbirleri alınmalıydı. Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti devletine, Türkiye demokrasisine yakışmıyor. Gerçekten hepimiz buna karşı durmalıyız, karşısında olmalıyız. Nitekim bütün millet olarak, kurum, kuruluş, seçilmiş, atanmışlar olarak herkes bunun karşısında olduğunu ifade etti. Bence bu çok önemli bir reaksiyon. Bu hepimiz için ve demokrasimizin geleceği için önemli bir işaret.

Bence her şeyin çözümü demokrasiden, hukuk devletinden, hukukun iyi işlemesinden geçiyor. Eğer biz hukuk sistemimizi doğru, düzgün, tarafsız olarak hukukun üstünlüğü ile götürürsek, insan hak ve hürriyetlerine önem verirsek demokrasimizin eksikliklerini giderir, çağdaş bir demokrasi haline getirirsek, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu parlamenter sistemi en iyi şekilde işletir Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarabiliriz. Kayıplarımız için içimiz yanıyor ve umuyorum ki en kısa sürede Türkiye kol kola birbiriyle konuşarak anlaşan, uzlaşan bir yöntemle ki demokrasi bu demektir, beraberce ülkemizi ülkemizde yaşayan insanları mutlu, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini inşa etmeliyiz. Hepimize geçmiş olsun, kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum.”

Darbe girişimi sonrası neler yapıldı

Açıklamada; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün, bütün daire başkanlarını toplantıya çağırarak Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında alınan tedbirleri değerlendirdiği, OHAL ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlediği açıklanırken, ayrıca valilikte düzenlenen toplantıda söz alarak Marmaris’teki darbecilerin yakalanması için eşkallerinin tüm büyükşehir belediyesi personeline dağıtılmasını talep ettiği ve fotoğrafları tüm personeline dağıttırdığı bildirildi.

Ayrıca; Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve il genelindeki bütün basın mensupları ile buluşulan kahvaltılı toplantıda darbelere her zaman karşı olduğunu, devlet kurumlarına sızın örgüt elemanlarının temizlenmesi gerektiğini, darbe girişimini nefretle kınadığı belirtilen açıklamada, İstanbul Taksim’de Cumhuriyet ve Demokrasi buluşmasına katılarak darbelere karşı yüzbinlerle beraber yürüdüğü tepkisini orada da gösterdiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi: “Muğla’da bazı köşe yazarlarının ve son olarak AK Parti Büyükşehir Belediyesi meclisi Grup Başkan Vekili Av.Gültekin Akça’nın açıklamalarındakinin aksine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün gerek kişisel olarak, gerek de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak darbeye, darbecilere, demokrasi ve cumhuriyet düşmanlarına karşı sesini yükseltmiş, hayatının sonuna kadar da yükseltmeye devam edecektir.

Meydanlardaki kalabalıklara katılmayan vatandaşlarımıza ayrımcılık yapmak, siyasi malzeme yapmak, hedef göstermek birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemlerde yakışıksız bir durumdur. İstanbul Taksim’de yüzbinlerin katıldığı cumhuriyet ve demokrasi yürüyüşünde herkes ortak payda Türkiye Cumhuriyeti’nde bir araya gelmiş, demokrasisine, cumhuriyetine bir kez daha sahip çıkmış, çıkmaya da devam edecektir.”

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.