Akça’dan Yeraltı Sıcak Suları Projesi

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, Menteşe İlçesindeki yer altı sıcak sularının tarıma ve turizme kazandırılması için proje yapılmasını önerdi.Akça;...

Akça’dan Yeraltı Sıcak Suları Projesi

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, Menteşe İlçesindeki yer altı sıcak sularının tarıma ve turizme kazandırılması için proje yapılmasını önerdi.

Akça; “Göktepe-Esençay-Sungur mahalleleri ile Yerkesik-Dağdibi ve Yeniköy mahallelerinde varlığı tespit edilen ve sıcaklığı da oldukça yüksek derecede olan bu suların çıkartılması ve özellikle de turizm ve tarımda kullanımı noktasında Menteşe Belediyesi olarak çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, Menteşe İlçesindeki yer altı sıcak sularının tarım ve turizme kazandırılması için proje yapılmasını önerdi.

Akça, Menteşe Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Sayın başkan, değerli meclis üyeleri şahsım ve grubum adına hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sayın başkanım sizin de bilginiz olduğu üzere Menteşe ilçemiz sınırları içerisinde mevcut olan ve projenin hayata geçirilmesi durumunda Menteşe ve Muğla ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak ve belki de Menteşeyi turizm ve tarım kenti yapacak olan yer altı sıcak sularından bahsetmek istiyorum.

Menteşe ilçemizin Göktepe-Esençay-Sungur Mahalleleri ile Yerkesik-Dağdibi ve Yeniköy Mahallelerinde varlığı tespit edilen ve sıcaklığı da oldukça yüksek derecede olan bu suların çıkartılması ve özellikle de turizm ve tarımda kullanımı noktasında Menteşe Belediyesi olarak çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Menteşe ilçemiz Muğla ilinin tarım/turizm ve ticaret potansiyelinden fazlaca payını alamayan, özellikle de merkez anlamında öğrenci ve memur şehri durumundadır. Büyük miktarlarda arazilerimizin olmadığı da bir gerçektir”

“Tarım ve Turizme önemli katkı”

Projenin hayata geçirilmesi durumunda örtü altı tarımının Menteşe merkez ve mahallelerinde yaygınlaşmasının söz konusu olacağına işaret eden Akça, şu ifadeleri kullandı:

İşte bu noktada çıkartılacak olan sıcak sular tarıma ciddi katkı sağladığı gibi jeotermal turizm gibi farklı alanda da kullanımı mümkün olacaktır. Esasen, Türkiye’de bu noktada başarılı olmuş örnek uygulama ve çalışmalar mevcuttur.

Sıcak suyun çıkartılması noktasında ekonomik olarak belli bir bütçe gerekli olsa bile bunun belediyemiz öncülüğünde Valilik/Kaymakamlık/Ticaret ve Sanayi Odası/ Büyükşehir Belediyesi ve özel sektör elbirliği ile aşılabileceğini düşünmekteyim. Önemli olanın başlamak olduğu ve başlamanın da işin yarısı olduğu gerçeği ile bu konuyu hep birlikte başarabileceğimizi düşünüyorum.

Gelin hep birlikte Menteşe Belediye Meclisi olarak Menteşe ilçesinin geleceği için önemli bir karara imza atalım. Biz bunu birlikte başarabiliriz”

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.