Akça’dan, Cumhurbaşkanı’na destek

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Gültekin Akça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Stadyumlardan Arena adının kaldırılması için talimat verdim’ açıklamasının çok önemli olduğunu belirterek;...

Akça’dan, Cumhurbaşkanı’na destek

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Gültekin Akça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Stadyumlardan Arena adının kaldırılması için talimat verdim’ açıklamasının çok önemli olduğunu belirterek; “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrasında yerel yönetimler ve turizm bölgelerindeki işletmeler isimler konusunda daha duyarlı olması gerekiyor.” Dedi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stadyumlardan “Arena” adının kaldırılması için talimat verdimaçıklamasının dilimize sahip çıkma anlamında çok önemli bir çıkış olduğunu ifade etti.

Akça, Millet olmanının en önemli özelliklerinden birisinin de ‘Dil’ olduğuna işaret ederek; “Tarihe baktığımızda, millet olarak yaşamanın ilk şartının dil birliğinin sağlanması olduğunu, diline sahip çıkmayan toplumların zaman içinde ciddi bir kültür yozlaşması ile karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Türk tarihinde Karamanoğlu Mehmet Bey Türk diline sahip çıkma anlamında tarihi bir karar veren önemli bir devlet adamıdır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da stadyumlardan “Arena” adının kaldırılması için verdiği talimatın da bu yozlaşmanın önüne geçilmesi anlamında önemli bir çıkış olduğunu anlatan Akça; “Cumhurbaşkanımızın dikkat çektiği bu konu özellikle bizim gibi turizm bölgesi olan yerler açısından daha da önem arzetmektedir. Zira, yabancı isimlerin en çok kullanıldığı bölgeler turizm bölgeleridir. Tatil yapan turistleri bilgilendiren, yönlendiren yabancı dildeki tabelaların olması normal.Ancak, özellikle iş yeri isimlerinde Türk kültüründe yeri olmayan isimlerin kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Hatta bazı iş yerlerinde ne anlama geldiği bilinmeyen garip isimler kullanıyor. Yarısı Türkçe, yarısı farklı bir dilde isimler kullanılmaktadır. Bu sadece bizleri değil bölgemizde tatil yapan misafirlerimizi de rahatsız ediyor. Türkiye gibi yoğun yabancı turist ağırlayan Yunanistan, İtalya gibi ülkelere baktığımızda kendi dilleri dışında tabela yada iş yeri ismi bulmak mümkün değil.” Diye konuştu.

Akça’dan çağrı

Gültekin Akça, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın stadyumlar üzerinden yaptığı bu çağrıya halkımızın gereken desteği vereceğine inanıyorum. Özellikle yerel yönetimleri bu konuda daha fazla duyarlı olmaya davet ediyorum. Türkçe, hepimizin dili. Dilimizehep birlikte sahip çıkmalıyız”

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.