AK Parti’den “Üreten Muğla” buluşması

AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarım komisyonu tarafından projelendirilen “Üreten Muğla buluşması” toplantısı Ortaca’da yapıldı. Toplantıların tarım, turizm ve sanayi gibi başlıklar altında Muğla genelinde devam edeceği...

AK Parti’den “Üreten Muğla” buluşması

AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarım komisyonu tarafından projelendirilen “Üreten Muğla buluşması” toplantısı Ortaca’da yapıldı. Toplantıların tarım, turizm ve sanayi gibi başlıklar altında Muğla genelinde devam edeceği belirtildi.

Toplantıda üreticilerin dile getirdikleri sorunların oluşturulan komisyon tarafından ilgili kurumlara dosya halinde sunulacağı bildirildi.

Ortaca Ziraat Odası başkanı Salim Çöllü, toplantıda üreticilerin sıkıntılarını dile getirdiklerini söyledi. Üretimde sıkıntı yaşamadıklarını pazarlamada sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Çöllü, hükümetin ihracat yollarını genişletmesini ve iç piyasada tüketim için imkanlar sağlamasını istediklerini ifade etti.

İç piyasada tüketim için araştırmalar yaptıklarını söyleyen Çöllü, Okul sütü projesini örnek gösterdi. Projeyle üreticinin bir nebze olsun rahatlayacağını anlatan Çöllü “örneğin kış aylarında sütün yanı sıra öğrencilere birer tane portakal dağıtılabilir. Hem üreticilerimize faydalı olur, hem de öğrencilerimiz süt ile beraber C vitaminini de bol bol alarak bazı hastalıklardan korunmuş olurlar diye düşünüyoruz”

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, il yaptığımız toplantıda, hal sorunu, pazarlama sıkıntısı, maliyetlerin fazlalığı ve seracılığı kendi yöntemleriyle yaptıkları için üretilen ürünlerde karşılaşılan bir takım sıkıntıların dile getirildiğini söyledi.

Sorunları dinlediklerini ve çözümü konusunda çalışmalar yapacaklarını belirten Kadem Mete “üreticilerimizin daha profesyonel ve modern seracılığa yönelmelerini istiyoruz. Bunu yaparken de Avrupa fonlarından veya bakanlığımızın çıkartacağı desteklerden faydalanarak tarım yapabileceklerini anlattık” dedi.

Daha önce turizm konusunda dosya hazırladıklarını ifade eden Mete, “bu tarım ile ilgili toplantı, ardından madencilik ile ilgili toplantı yapacağız. Kısacası Muğla’da üretilen her türlü ürünün üretilme noktasından satış noktasına kadar tüm sorunları üreticilerle beraber bir araya gelerek çözümü konusunda azami gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulu salonunda yapılan toplantıya Ak Partili yöneticiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Dalaman ve Ortaca ilçe müdürleri, ziraat odası başkanları ve üreticiler katıldı.

Toplantının ardından Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete ve beraberindekiler ORMESKOP’a ait paketleme tesisi ve soğuk hava deposunu gezerek bilgi aldılar.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.