AK Parti Yatağan İlçe Divanı toplandı

AK Parti Yatağan Başkanlığı, 2018 yılının ilk ilçe divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın 15 Temmuz’daki darbe girişiminde...

AK Parti Yatağan İlçe Divanı toplandı

AK Parti Yatağan Başkanlığı, 2018 yılının ilk ilçe divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın 15 Temmuz’daki darbe girişiminde sokağa çıkanlarla ilgili açıklamasına sert tepki gösterdi.

AK Parti Yatağan Başkanlığı’nın İlçe Divan Toplantısı, Orman İşletme Müdürlüğü lokalinde gerçekleştirildi. Divan başkan ve üyelerinin seçilmesinin ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu’nun yarım kalan inşaatının tamamlanmasıyla ilgili çalışmalarda küçük pürüzlerin kaldığını, yeni hastane için de ihalenin bu ay yapılacağını, Yatağan-Milas karayolunun ise hava şartları nedeniyle geciktiğini söyledi.

Tekin, Yatağan’ın ihtiyacı olan yatırımlara kavuşması için çalışmalara ara vermeksizin devam ettiklerini kaydederek, “Çalışmalara başladık, hız kesmeden devam ediyoruz. İnşallah Yatağan Belediyesi’ni de AK Partili bir belediye olarak Yatağanlılara kazandıracağız. Yatağan’ın eksikleri çok fazla, şehircilik olarak baktığımız zaman maalesef kötü durumdayız. Biz çalışmalara başladık, mahallelerimizde çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz 15 Temmuz gecesi, daha kimsenin haberi yokken cumhurbaşkanımıza siper olmaya gittiğimiz akşamı hatırlıyorum. Bizlere ‘it’ diyenler varmış ama biz bu memleketin itleri değil aslan gibi yiğitleriyiz.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş da, 15 Temmuz’un ardından 5 kararname çıktığını ve bundan önceki 4 kanun hükmündeki kararnamede aynı cümleler ve ifadelerin yer aldığını, hiçbirine CHP ve diğer partilerin ses çıkarmadığını, fakat son kararnameye tepki gösterdiklerini söyledi.

Niyetlerinin gayet açık olduğunu ve 15-16 Temmuz’da sokağa çıkanları korumaktan başka niyetlerinin olmadığını kaydeden Karakuş, muhaliflerin ortalığı velveleye verdiğini vurguladı.

Karakuş, makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunu belirterek, “Asgari ücret bin 603 lira oldu. İşçilere 5 bin lira verilse bile azdır diyebiliriz ama bunun bir de karşılığı olması lazım. Türkiye, işsizlik ile boğuşan ve 1,5 milyon genç ile iş bulmak zorunda olan bir ülke. Biz 2017 yılında istihdam seferberliği yapıp 1 milyon 700 yüz bin kişiye iş bulmuş bir ülkeyiz. Bu çok kolay bir iş değil. Dış ülkeler de bile mümkün değil. Bin 603 lira yaparken tüm dengeleri düzeltmek zorundayız. Hem işsizlerimizi hem işverenimizi hem çalışanlarımızı hepsini ortak paydada buluşmasını saptamak durumundayız” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise, 15 Temmuz’daki darbe girişimini ‘Kontrollü darbe’ diye nitelendirenlerin o gün yaşananları bir tiyatro olarak nitelendirdiğini söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın bir radyo programında 15 Temmuz’da sokağa çıkanlarla ilgili açıklamalarına atıfta bulunan Öztürk, “15 Temmuz’a inanmadığınız zaman bu kararnameyi de gereksiz görmeniz normaldir. O yüzden o açıklama bir talihsizlik. O açıklama, tankların önüne yatanlara söylendiyse, kendisine iade ediyoruz. 15 Temmuz’da demokrasiye inanmış insanlar sahada olmasaydı, bugün yaşadığımız Türkiye çok farklı olabilirdi” dedi.

CHP’lilerin hesaplarının başka olduğunu işaret eden Öztürk, şunları söyledi:

“Muğla’da 15 Temmuz’un davaları görüldü, darbeciler yargılandı. O davaları CHP’lilerin izlediğini gördünüz mü? CHP’li milletvekilleri Amerika’daki davaları niye izliyor? FETÖ’cülerin evrakları servis ettiğini duymayan kalmadı. Reza Zarrab’ın da ‘ben yalan söylemezsem çıkamayacağım’ dediğini de ses kayıtlarından herkes duydu. Ama gidip oradaki davaları takip ediyorlar, çünkü orada yargılanan esasında Reza Zarrab değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne bedel ödetmeye çalışıyorlar.”

Toplantının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalışırken kadroya geçen kadınlar, AK Parti yöneticilerine çiçek vererek teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.