“AK Parti krizin faturasını halka yıkmaya çalışıyor”

Ülkemizde yaşanan ağır ekonomik krizin yansımalarını tespit etmek amacıyla CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan çalışma üzerine açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Ülkemiz...

“AK Parti  krizin faturasını halka yıkmaya çalışıyor”

Ülkemizde yaşanan ağır ekonomik krizin yansımalarını tespit etmek amacıyla CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan çalışma üzerine açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Ülkemiz gerçekten büyük bir ekonomik krizin içindedir. AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikaları sonucunda Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte sanayiciden esnafa, üreticiden vatandaşa kadar hepimizi çok zor bir dönem bekliyor.” dedi.

CHP’li Erbay, ekonomik krizin etkilerini ölçmek ve çözümler üretmek için CHP’nin başlattığı çalışma kapsamda Muğla’ya gelen Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulundu.

32. Bölge Eczacı Odası, Muğla Mermerciler Derneği, Muğla Tabip Odası, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası, Mimar ve Mühendisler Odası, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası, Muğla Ticaret Borsası, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Muğla Kamu-Sen’i ziyaret eden CHP heyeti buralarda yetkililerle görüş alış verişinde bulunarak ekonomik krizin etkileri hakkında bilgi aldı.

CHP heyetinin ziyareti sonrasında bir açıklama yapan Erbay, “AK Parti iktidarı ekonomik olarak ülkemizi adeta yıkıma uğratmıştır. Sanayi üretimi bitme noktasına geldi, tarımsal üretim artık yok denecek kadar az. Üretici emeğinin karşılığını alamıyor. Tarımda neredeyse dışa bağımlı hale geldik. İthalat ihracat dengesi her geçen gün bozuluyor. Kamuya ait ne varsa yok pahasına satılarak özelleştiriliyor. İğneden ipliğe temel tüketim maddelerine zam geliyor. İnsanlar açlığa mahkum edilmiş durumda. İşsizlik rakamları her geçen gün artıyor. Yıllık büyüme düşüşte, enflasyon durdurulamıyor. Ama bütün bu yıkım tablosuna rağmen AKP iktidarı bu karanlık tablonun sorunluluğunu başkalarına atmaya çalışıyor.” dedi.

“Devleti liyakatsiz yandaşlara teslim ettiler”

Bu yıkım tablosunun, ülkenin uçurumun kenarına sürüklenmesinin tek sorumlusu 16 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti iktidarıdır diyen Erbay, “İçinde bulunduğumuz bu krizin geleceği uzun zaman önce belliydi. Parti olarak defalarca uyardık. ‘Ekonomik verilerin kötü gittiğini, derhal önlem alınması gerektiğini’ söyledik. Uyarılarımızı dinlemeyen ve her kurumu liyakatsiz yandaşlara teslim eden AK Parti, ekonomiyi de bunlara teslim ederek ülkeyi bugünlere getirdi. İçerde beceriksiz, liyakatsiz kadroların ekonomi yönetimine bir de dış politikadaki yanlışlar eklenince ortaya bu tablo çıktı. Ülkemize artık yabancı yatırımcı gelmiyor. AK Parti’nin kavga etmediği ülke kalmadı. Dış politikadaki bu durum ülke ekonomisine de yansıdı.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin kurmaya çalıştığı tek adam rejimiyle hukukun üstünlüğünü ve evrensel değerleri yok saydığını bu nedenle de yabancı yatırımcının ülkemize gelmediğini vurgulayan CHP’li vekil şunları söyledi, “Türkiye Cumhuriyeti ne bir kabile devletidir ne de bir aile şirketidir. Devlet liyakat ve birikimle yönetilir. Bir an önce maliyenin başında bulunan damat görevden alınarak gerek ulusal gerekse uluslararası piyasaların güvendiği, Türkiye’yi uluslararası alanda temsil edebilecek birikime ve yetkinliğe sahip, piyasalara güven verebilecek bir isim göreve getirilmeli ve ekonomi politikaları yeni bir bakış açısıyla, hayalcilikten uzak bir şekilde yeniden oluşturulmalıdır. Bu ekonomik krizden çıkışın ilk koşulu ekonomi yönetiminin damattan ve liyakatsız yandaşlardan alınarak bu konuda uzman olan kişilere teslim edilmesidir.” şeklinde konuştu.

“Aile şirketleri bile denetleniyor”

CHP’li Erbay, Varlık Fonu’ndaki yönetim değişikliğini de eleştirerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Dünyada gelişmiş ülkelerde gelirlerinin fazlasını değerlendirmek amacıyla kurulan Varlık Fonu bizde de kuruldu. Zaten borç içinde olan bir ülkede Varlık Fonu’nun neden kurulduğu başlangıçta anlaşılamamıştı. Ancak sonradan anlaşıldı ki, Türkiye’nin THY, BOTAŞ, ÇAYKUR, Ziraat Bankası gibi birçok büyük ve önemli kuruluşu bu fona devredilerek Sayıştay gibi denetim mekanizmalarının dışına çıkarıldı. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Varlık Fonu’nun başına kendini, vekil olarak da damadını atadı. Bu kadar önemli kuruluşların bir kişiye ve onun damadına bağlanması da bu kriz ortamında uluslararası piyasalarda ve yatırımcılarda güvensizliği artırmaktadır. Bu atamayla piyasalardaki güvensizlik artmaktadır. Bırakın bu kadar köklü bir devlet olmayı, aile şirketi bile olsanız denetleme yapılmamasının hiçbir şekilde izahı olamaz.”

“Bu ülke sahipsiz bu halk da çaresiz değildir”

Yoğun bir program çerçevesinde Muğla’daki birçok sivil toplum örgütünü, esnaf odalarını, ekonomiyle ve halkın sorunlarıyla ilgili bütün kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini söyleyen CHP’li Erbay, “Bütün bu ziyaretlerde şunu gördük ki insanlar krizin pençesinde boğuşmakta. Sanayici perişan, turizmci şikayetçi, çiftçi ürününü satamıyor, esnaf iflasın eşiğine gelmiş. Kime dokunsak perişan durumda. Ülkemiz gerçekten büyük bir ekonomik krizin içindedir. AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikaları sonucunda Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte sanayiciden esnafa, üreticiden vatandaşa kadar hepimizi çok zor bir dönem bekliyor. Ama bu ülke sahipsiz olmadığı gibi bu halk da çaresiz değildir. Ekonomik krizin ilimize yansımalarını tek tek not ettik. Genel Merkeze sunulmak üzere kapsamlı bir rapor hazırlayacağız. Sorunları ortaya koyup çözüm önerileri üreteceğiz ve bu krizden çıkış için bir yol haritası belirleyeceğiz.”

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.