AK Parti Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Muğla İl Danışma Meclisi Toplantısı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşirken, toplantıda ağırlıklı olarak koalisyon çalışmaları ile Suriye ve Irak’a yapılan operasyonlar...

AK Parti Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Muğla İl Danışma Meclisi Toplantısı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşirken, toplantıda ağırlıklı olarak koalisyon çalışmaları ile Suriye ve Irak’a yapılan operasyonlar değerlendirildi.

Adalet Kalkınma Partisi Muğla İl Danışma Meclisi toplantısı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer, Hasan Kökten, İl Başkanı İhsan Küreci, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı Temmuz Ayı İl Danışma Meclisinde açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İhsan Küreci, “Türkiye partisi olduğunu iddia edenler, IŞİD gibi PKK ve DHKP-C'yi de lanetleyebilmelidir” dedi.

“Halkımızın mesajını aldık”

İl Başkanı Küreci, “7 Haziran seçimlerinde halkımızın verdiği mesajı aldık. Bizler teşkilatlar olarak yarın seçim var dense sabah namazının ardından görev alanlarındayız. Bizim tek sevdamız halkımıza hizmet etme sevdasıdır. Ancak 13 senedir halkımıza hizmet eden AK Parti yine yüzde 41 ile 1. Olmuştur. 2 Muhalefet partisinin oyu AK parti kadar ancadır. Biz sadece 5 İlde vekil çıkaramadık CHP 37 İlde MHP 55 İlde vekil çıkaramadı. Şu anda seçim olda anketlere göre oyumuz yüzde 4 artar ancak biz hükümet kurup halkımıza hizmete devam etmek istiyoruz. AK parti göreve hazır bizlerde durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Ben seçim sürecinde gece gündüz demeden çalışan herkese teşekkür ediyorum.

İstikrar adası ve barış adası olarak nitelendirilen ve bütün dünyanın da bunda hemfikir olduğu bir tablo içerisindeki Türkiye'yi bu yaşadıklarından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunun için birçok faktörü devreye sokup Türkiye'yi en önem verdiği huzuru ve istikrarından ayırmaya çalışıyorlar.

Suruçta, Adıyamanda, Ceylanpınarda bizim canımızı yakmaya çalışıyorlar. Bu çok açık, bizim evlatlarımız bunlar ve bu ülkede bu evlatlara, her annenin, her babanın, bu topraklarda emeği var. Bunun karşılığı yoktur. Ölen her canın, her insanın, burada bizi büyük bir acıya sevk ettiğini, toplumumuzun huzuruna, birliğine ve beraberliğine kastedilmiş bir cani anlayışla karşı karşıya kaldığımızın bilinmesini istiyoruz.

“Terörü lanetlerlerse Türkiye partisi olurlar”

Bunun üzerinden rant devşirmek isteyenler var. Siyaset primi yapmak isteyenler var. Toplumuzun ve milletimizin en çok sağduyuya, beraberliğe, bütünleşmeye ihtiyacı olduğu bir süreç içerisinde hala seçim dönemlerindeki yalanlarını, tahrik kar tutumunu maalesef HDP yetkilileri ortaya koymaktadır. Burada bir planı adım adım uygulamaya çalışıyorlar ve bu planı uygularken de gerek AK Parti'yi gerek hükümetimizi ahlaksız bir şekilde hedef alıyorlar. Bunu bizim kabul etmemiz ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dünyaya yalanlarla ve hiç dayanağı olmayan suçlarla şikayet etmek bu ülkeye ihanettir. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kimse bu konuda geri adım atacağımızı ümit etmesin.

Türkiye partisi olduğunu iddia edenler, IŞİD gibi PKK ve DHKP-C'yi de lanetleyebilmelidir ancak bunu başardıklarında Türkiye partisi olabilirler. Türkiye partisi olabilmek için önce bu milletin acısını paylaşmayı öğrenecekler.

Saldırıların hedefi tamamen birlik ve beraberliğimize yöneliktir. AK Parti olarak tüm terör örgütlerini aynı mesafede lanetliyoruz, reddediyoruz. PKK, DHKP-C, IŞİD hepsi eli kanlı terör örgütleridir. Türkiye partisi olduğunu iddia edenler, IŞİD gibi PKK ve DHKP-C'yi de lanetleyebilmelidir ancak bunu başardıklarında Türkiye partisi olabilirler. Türkiye partisi olabilmek için önce bu milletin acısını paylaşmayı öğrenecekler. Ya milletin yanında olacaklar ya da terör örgütlerine sırtlarını yaslayacaklar. Tercihler açıkça ortadadır. Ya millet ya zillet. Şunu hiç kimse unutmasın, Türkiye terör örgütlerine meydanı bırakmayacak kadar güçlü bir devlettir. Bunu tüm dünya görecektir. Hiç kimse Türkiye’de kaos ortamı beklemesin. Bu millet tarihte çok badireler atlatmıştır. Bugünleri de atlatacaktır” şeklinde konuştu.

“Büyük Türkiye hayalimiz var”

Partililere hitap eden AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten, “Bu topraklar bize atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık. O zaman emanete ihanet etmeden, tüm değerlerimizi yarınlara taşımak boynumuzun borcudur” dedi.

Milletvekili Kökten, “Seçim sonuçlarını ülke genelinde ve il il olarak değerlendirdiğimizde;son 3 seçimde Muğla olarak; 170 bin ila 155 bin seçmen bandında kaldığımız gerçeğidir. Seçmen sayımızda çok küçük bir düşüş yaşadık. Bu düşüşün gerekçelerini analiz etmek ve bir özeleştiri yapmak, teşkilat olarak hepimizin boynunun borcudur. Ancak bu düşüş, ülke geneli ile kıyaslandığında kayda değer bir kayıp olarak değerlendirilemez. Seçim sonuçlarında; en alttaki çalışanımızdan en üstteki tüm yöneticilerimize kadar herkesin emeği ve katkısı vardır. Bunun için tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Seçimleri az kayıpla atlatmak başarı mıdır?Tabiî ki bu bir başarı değildir ve Muğla olarak bize yakışmamaktadır. Bunun için il ve ilçe teşkilatları olarak, mahallelere, beldelere, en ücra köşelere kadar ulaşmamız ve aynı motivasyonla çalışmamız gerekir.

Siyaset büyüğümüz Hasan Özyer ağabeyimizle birlikte biz; Muğla’yı en iyi şekilde temsil etme gayreti içindeyiz. Bildiğiniz gibi; seçimlerden sonra zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin Muğla ve sevgili hemşerilerimiz için çalışmaya başladık. Zamanımızın tamamını sizlere ayırdık. Muğla’mıza ve ülkemize katkı sunmak, arkamızda kalıcı hizmet ve yatırımlar bırakmak, ana hedefimiz, ana ilkemiz olmalıdır.

Bunun için teşkilat olarak, birlik ve beraberlik içinde olmalı, yarınlarımızı birlikte hazırlamalıyız. Bu bilinçle hareket edersek inanıyorum ki; partimizi Muğla’da birinci parti yapacağımız gibi, ilk seçimlerde de partimizi yine tek başına iktidara taşıyabiliriz. AK Parti, 2002 yılından itibaren parti programında belirtilen görüşlerini hayata geçirmek amacıyla önemli yasal reformlar yaparak; ülkemizde hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan haklarının gelişmesi, en ileri standartlara kavuşturulması ve bu meyanda siyasi özgürlük alanlarının genişletilmesi yönünde büyük ve önemli adımlar atmıştır.

Zira bizim bir büyük ve güçlü Türkiye tasavvurumuz var. Sevdamız Türkiye, dayanağımız millettir. Meşruiyetimizin ve Gücümüzün yegâne kaynağı milletimizdir.

Bu bilinç ve ilkeler ışığında bizlere ve teşkilatımıza yoğun görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Kadim tarihimizin ve coğrafyamızın yüklediği bu sorumluluğu hep birlikte yerine getireceğimiz inancı ile hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

“Yatırımların takipçisi olacağım”

Muğla ile ilgili hükümet yatırımlarının her zaman takipçisi olacaklarını vurgulayan Milletvekili Hasan Özyer, koalisyon görüşmelerinin başladığını hatırlatarak, “Bizler bize ne zaman görev verilse önce Muğla menfaatlerini sonra da ülke menfaatlerini ön planda tutarak hizmet ürettik. Muğla ile ilgili ne yatırımı varsa hangi proje varsa sonuna kadar takipçisi olacağız. Koalisyon görüşmeleri devam ediyor. Koalisyon kurulamaması durumunda gidilecek bir erken seçime hazırız. Teşkilatlarımızla güzel bir uyum içinde Muğla’ya hizmet için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.