Ahilik tamamen unutuluyor mu?

Bu yıl 7’incisi düzenlenen  Ahilik Haftası etkinliklerine ilginin az olması yetkilileri üzdü. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, etkinliğin daha geniş kitlelere ulaşması için yerel yönetimlerinde organizasyona...

Ahilik tamamen unutuluyor mu?

Bu yıl 7’incisi düzenlenen  Ahilik Haftası etkinliklerine ilginin az olması yetkilileri üzdü. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, etkinliğin daha geniş kitlelere ulaşması için yerel yönetimlerinde organizasyona dahil edilmesini istedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Esnaf Kefalet Kooperatifi işbirliğinde bu yıl 7’incisi düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine ilginin az olması yetkilileri üzdü. Geçtiğimiz yıllarda Kurşunlu Meydanı ve İnsan Hakları Parkında  geniş kapsamlı katılımla kutlanan etkinliklerin  bu yıl kapalı mekanda düzenlenmesi  başta esnaflar olmak üzere katılımı düşürdü.

Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırkan toplantı salonunda gerçekleşen Ahilik Haftası kutlamalarına Muğla Vali Yardımcıları Selahhatin Kapucu, Mevlüt Kurban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile az sayıda esnaf katıldı.

Yerel yönetimlerin Ahilik Haftası etkinlikleri dışında tutulduğunu belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; ”Ben yerel yönetimler olarak Ahilik Haftası etkinlikleri içinde olmayı, desteklemeyi çok isterdik. Etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşması için yerel yönetimlerinde organizasyona dahil edilmesi gerekiyor. Umarım bundan sonraki kutlamalarda yerel yönetimler olarak sizlerle beraber oluruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Yılın Ahisi” seçilen 58 yaşındaki  44 yıllık oto boyacısı Mehmet Bacakoğlu’na kaftanı Vali Yardımcısı Selahattin Kapucu tarafından giydirilerek plaket ise Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban verdi.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.